vineri, 19 iulie 2013

LICA CHITCAN-povestea continua...


Cind am ajuns in Romania, prima data dupa nenorocirea prin care trecusem,eram hotarita sa deschid proces civil pentru recuperarea banilor.Stiam din surse sigure, ca  a scoate bani de pe un card de credit fara acceptul scris al proprietarului, se pedepseste prin lege….


Nu puteam sa cred ca am cazut prada unei escrocherii sentimentale tocmai la discretiile lui Chiti. Ma gindeam ca, daca ma pot uita in ochii lui, voi sti daca minte, voi afla adevarul, si trebuia sa stiu, sa pun punct acestui incident oribil. Nici pe departe nu realizan ca nu eram pregatita sa infrunt un escroc sentimental cu atita experienta si manipulare emotionala. Intilnirea cu el m-a gasit dezarmata, naiva si mult prea buna, gata sa cred minciunile lui….ne-am intilnit in parc. Mi-a spus ca noi doi nu suntem terminati, ca  amindoi am trecut prin socuri enorme intr-o perioada  foarte scurta. A mai adaugat ca noi doi, sentimentele noastre au rezistat distanta, si timpul, am fost impreuna in sufletul fiecarua de pe vremea cind dinozaurii erau pe pamint, si ca vom ramine impreuna. Dar, a mai adaugat, noi trebuie sa ne recapatam increderea unul in celalalt….eu va trebui sa ma conving ca nu au fost banii, ca el nu minte si nu se joaca cu sentimentele lui de iubire, el va trebui sa se convinga ca nu voi cauta sa ma razbun la fiecare mica cearta, si ca voi da crezare ce spune el, pentru ca acela este adevarul, nu ce gindesc eu. Mi-a mai zis ca trebuie sa o luam mai incet si sa avem grija de sufletele noastre si sa nu ne mai creem atita durere. Frumos, nu-i asa? Ce femeie nu ar face totul pentru un barbat cu atita sensibilitate?  M-am gindit mult in seara aceea, dupa ce m-a sarutat pe frunte si ne-am luat ramas bun….sigur, la virsta mea, ar trebui sa invat sa iert, sa invat ca tragediile vietii ne pot schimba felul in care gindim…poate scopul a tot ce mi se intimplase era sa …..invat. Am convenit ca amindoi sa mai dam o sansa relatiei.


M-a convins sa-mi fac un alt e-mail, si el si-a facut altul, ba mai mult, m-a convins sa imi fac unul care sa nu aiba nimic din numele eu in el, ca nu cumva, fiul lui sa isi dea seama ca e al meu. Imi spusese ca fiul lui, a fost foarte traumatizat cind l-am cautat. Era sa aflu dupa citiva  ani, ca si aici mintea, si fiul lui era de fapt obisnuit cu stilul lui de Don Juan. Dar pe moment, atunci, in vinovatia mea, m-a convins sa-mi fac un nou cont pe yahoo.


Am inceput sa ne vedem zilnic, ba mai mult, ma duceam neinvitata la atelier, chiar o data m-a chemat cind unul din prietenii lui, Romica, un cintaret din oras, era la el in atelier. Dupa orele de program ale atelierului, parea incintat sa imi arate imprejurimile Onestiului: m-a dus prin locuri frumoase ca Slanic Moldova ( unde ne-am amintit ca mai fusesem acolo amindoi in adolescenta) la Prealea, la Magura, in padurea de la Bogdana….toate locuri superbe, care pe multe eu nu le stiam ( nu aveam de unde sti, ca tot acolo si-a dus toate amantele din trecutul lui)


Sentimentul ca ascunde totusi ceva, a inceput sa creasca cu fiecare zi, cind refuza sa mergem in anumite locuri, sau restaurante…..si am inceput sa realizez ca Chiti imi ascunde ceva….si sentimental ca e vorba de o alta femeie crestea pe zi ce trecea….


Intr-o dupa-amiaza frumoasa de duminica, la inceput de Noembrie, am convenit sa mergem la un picnic in padurea Bogdana.  Era neobisnuit de cald pentru Noembrie si am fost incintata de idee, mai ales ca imi promisese ca va picta….nu-l vazusem niciodata pictind. Ne-am intilnit in fatza fostei primarii si mi-a cerut sa-l las sa sofeze masina mea inchiriata pe perioada sederii mele in tara. Mi-a spus ca ii este dor sa se simta la volanul unei masini….. ( aveam sa aflu mai tirziu,  ca ma minte si ca avea masina, masina luata pe banii furati de pe cardul meu de visa)  Ajunsi in padurea Bogdana, mi-a parcat masina linga apele reci si zgomotoase ale piriului care insotea drumul serpuitor. Am lasat masina si am pornit la pas. Era inca soare si in copaci doar citeva frunze se mai ambitionau sa ramina agitate, sa ne ofere un tablou jucaus de umbre si lumini…aerul rece de Noembrie il simteam cind treceam prin zonele umbrite, dar in poenitele insorite , soarele ne incalzea fatza. Am inceput sa vorbesc despre ceva, nu-mi amintesc despre ce vorbeam….si cind ma uit la Chiti, pentru prima data l-am vazut cu alti ochi….Era imbracat de iarna, cu o haina parka, infofolit cu un fular in jurul gitului ne-existent. Ma uit inca o data, parca asteptind sa apara o alta imagine, dar spre surprinderea mea…..aceeasi imagine. Aceeasi fatza lunga, posomorita, cazuta….acelasi om, parca mai scund si mai ghebosat decit il vazusem pina acum, cu brate scurte de parca nici la solduri nu-I ajungeam…Ma uit in ochii lui, de frica parca sa nu cumva sa-mi auda gindurile…..”Doamne, fata, trezeste-te! Uita-te la ochii lui mici si prea apropiati de nas…..ce dracu’ cauti un un astfel de barbat???” Daca se spune ca ochii sunt fereastra sufletului, la cum arata, la Chiti erau jaluzelele trase, e intuneric rau acolo!


Am zimbit subtil…ratiunea mea se trezise.Ne-am asezat linga un copac, tacuti amindoi, fiecare in lumea lui….la un moment dat, a trecut pe drum, pe linga noi, o masina. Chiti, instinctiv si-a ascuns fatza sa nu fie vazut……gata! Nu mai am suportat aceasta situatie…..mai ales ca in cele 3 saptamini de cind ne impacasem, nu a deschis odata subiectul de ce ni se intimplase, si nici cind intentiona sa-mi inapoieze banii luati de pe card. Initial imi spusese ca banii mi-I va da in la sfirsit de Iulie,inceput de  August, era Noembrie….oare de ce nu m-a intrebat ce am simtit eu, sau prin ce am trecut, sau de ce nu voia sa-mi spuna prin ce a trecut el cit timp am fost despartiti prin aceasta nenorocire venita atit de fulgerator??? Nimic??? Nimic, ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat intre noi, ca si cum totul era ca altadata….dar nimic nu   mai era ca altadata.


Cind am simtit ca se ascunde de lume, ca se ascunde de mine, am hotarit gata! “ Fata, ia masina, pleaca, nu-i zi nimic, fara explicatii, lasa-l in padurea Bogdana, nu are semnal la telefon si poate pina se dezmeticeste, il maninca vreo aratare!”


Hotarita sa-mi duc planul la bun sfirtit, m-am ridicat si am pornit masina si…ghinion, au ramas rotile blocate in noroiul piriului… L-am rugat pe Chiti sa ma ajute si in citeva minute eram pe drumul pietruit inapoi spre Onesti,…… cu Chiti in masina..Atunci am realizat ca Dumnezeu avea alte planuri, povestea asta nu trebuia sa se termine asa. Am hotarit ca trebuie sa aflu mai multe, sa aflu ce ascunde acest  om, de fapt ce urmarea el?  Am hotarit sa ii platesc pentru tot ce mi-a facut el mie.


Din momentul acela controlam situatia si sentimentele au disparut. Fuck the love, I will show him who he messed up with.


Ca sa-mi duc planul pina la capat, aveam nevoie de dovezi, asa ca m-am mutat din apartamentul inchiriat pe Perchiului, intr-o camera la hotel. In seara cind m-a anuntat ca vine la mine la hotel, m-am pregatit sa inmortalizez vizita. Intr-o dezordine planificata, am plasat camera de fotografiat/ filmat in asa fel incit sa se poata vedea tot. Eram constienta ca pot dovedi ca acea camera de hotel din viitorul filmulet, era o camera de la hotel Trotus. Mai trebuia sa dovedesc cind anume era facut filmuletul…..


Cind Chiti a batut la usa, eram pregatita, stiam ce am de facut….. nu asteptam un iubit, asteptam un escroc sentimental care ma furase de multi bani, si pe care urma sa-l dau in git. De cum a intrat, am dus munca de lamurire sa ii command o portie de papanasi. Ezita….fuck! nu ma gindisem la planul 2, daca refuza papanasii…..dar, dupa multe insistente, a acceptat si a mai cerut si 100 gr. de cognac Alexandrion. “Fie, m-am gindit, pentru posteritate mai pierd citiva banuti, dar merita”. Acum aveam, si puteam sa dovedesc camera de hotel, iar nota de plata pentru cognac si papanasi ( vazuti in filmulet) avea data comenzii. Bingo! La citeva ore dupa sosirea lui la mine in camera, Chiti primeste un apel telefonic si se imbraca si-mi zice ca e maica-sa si trebuie sa plece, ca nu este piine. Bullshit, cine mai era sa creada minciunile lui. M-am oferit sa-l duc eu cu masina, m-a refusat foarte categoric, dar eu abia asteptam sa vad daca am avut succes si ce am pe filmulet. El pleaca, si eu sar la camera de filmat, nerabdatoare sa vad ca a mers….. totul era perfect!!!!! De bucurie, sar la geam si-l deschid, sa trag aer in piept, satisfacuta de succesul meu…ca tocmai in acel moment sa-l vad pe Chiti urcindu-se intr-o masina si plecind pe varianta, spre mal….deci, escrocul, avea masina si mie imi spunea ca ii este dor sa sofeze! Deci, am avut dreptate, intuitia mea nu m-a inselat…un escroc, un nemernic ordinar, iar acum il am la mina….si nici macar nu se ducea acasa, el sta pe Postei, ce cauta spre mal?? Pleaca de la o femeie, la alta femeie?? Ce jogodie!!! Miine voi afla daca e masina lui! ( “Ratacirile Pasarii Phoenix”-text ne-editat)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu