duminică, 19 ianuarie 2014

LICA CHITCAN-micro....politician


Cind eu si Lica Chitcan ne-am reconectat, e-mailurile si conversatiile erau stranii…..trecusera 32 de ani…la inceput, am vorbit de ce am facut dupa liceu, ce am realizat , ce am regretat, ce am pierdut. Apoi,ne-am spus  ce ni s-a intimplat si desi stiam cine e si ce a fost Lica pentru mine, nu stiam nimic despre el ca adult. Am inceput sa vorbim de mincare, de locuri vizitate si binenteles de politica. Aici, intotdeauna am stiu care imi sunt parerile…..conservatoare 100%....probabil stiindu-mi caracterul puternic si nedorind sa intram intr-o polemica ( el, binenteles era interesat in banii mei) mi-a spus ca nu e de loc interesat de politica….. Se spune ca, o persoana cu o conceptie sanatoasa este liberala pina la 30 de ani si conservatoare dupa aceea. Am crezut in sistemul socialist pe vremea liceului….secretara UTC…..si eram chiar mindra de statutul meu. La 20 de ani, mi-am schimbat parerea, cind mi-am depus dosarul de emigrare, si am vazut reactiile Securitatii si a  Militiei de atunci….Cu stupoare constat, ca Lica nu are o opinie politica a lui….el e cum bate vintul si care partid ii ofera mai mult fara munca….In zilele de azi a postat ceva din reportajul lui Gidea….pai, despre ce vorbim???? Sunt mai mult decit sigura, ca Elena Basescu, din punct de vedere legal, nu a incalcat nici o lege…..si ca orice avocat, a fost platita pentru tranzactie.  Comisia guvernamentala care ancheteaza tranzactia cu CEC-ul pentru acel teren, sigur nu va gasi nimic in neregula…..dar vorbim de doua lucruri diferite: legal, am spus ca nu au gresit cu nimic…..dar moral??? Ei aici, vorbim de conflict de interese, de nepotism, de inmoralitate….Ce Presedinte isi apara public fica, cind o tara intreaga stie ca e un conflict de interes in toata tranzactia facuta??? ( poate tranzactia a fost facuta sub criteria mai usoare tocmai pentru ca a fost facuta de fica Presedintelui)…..

Pe un alt plan, Lica stia ca daca imi cere bani si nu semneaza la notar un inteles de imprumut, legile Romaniei nu au cum sa-l penalizeze… Eu nu stiam asta…. In Canada, chiar si un e-mail in care cere bani, sta ca dovata…si cind cineva iti da bani, regula e ca trebuie sa-I inapoiezi, sau ai dovada ca ai prestart niste servicii pentru asta. In declaratia lui mincinoasa de la politie, a spus ca banii au fost pentru ca eu l-am platit sa-mi conduca masina. Bun, are dovada, chiar si un e-mail??? In cazul asta, aici, judecatorul ar cere 3 estimari de la astfel de soferi, ar calcula cit m-ar fi costat pe mine serviciul prestart de el si cit a primit de la mine si diferenta mi-ar fi data-o  inapoi….. daca legal, nu am cum sa-l judec, moral ce fel de caracter e unul ca el??? Daca legal a stiut ca eu nu pot sa depun plingere penala pentru banii furati de pe cardul de visa decit intr-un anume interval de timp, moral ce fel de om e Lica Chitcan???? Moral, cum pedepsesti un om care are 2-3 amante in acelasi timp si de la care stoarce bani prin abureli??? Pai daca Presedintele, moral e zero si oamenii semneaza petitii impotriva lui, cum il numim pe Chitcan??? Legile tarii pot apara individual si statul de drept atita timp cit cetatenii pastreaza o moralitate individuala inalta.  Nu poti condamna un Presedinte cind TU faci si gindesti ca el, chiar daca e pe un plan micro. Parlamentarii infractori sunt de fapt indivizi cu aceeasi mentalitate ca unul ca Lica Chitcan si atita timp cit astfel de inselatori si oameni fara pic de moralitate sunt “premiati” poporul raman isi merita representatii in parlament. Cum poti sa alegi ca presedinte de sucursala a uniunii artistilor plastici , un om ca Lica Chitcan???? Se pare ca se poate tot atit de uosr cum Gigi Becali a fost ales sa fie Euro-parlamentar!!! O scrioare deschisa de protest voi trimite Presedintelui Uniunii Artistilor Plastici din Romania si imi voi arata indignarea la faptul ca, din pacate, mentalitatea asta bolnava a infectat pina si sectorul artelor!!!!

Am vazut ca Lica nu mai este prieten pe facebook cu Olguta Nouveau. Ups, na ca l-a prins Cristina Cioca. La o analiza mai atenta, e aproape amuzant sa vezi, cum, de cite ori Lica se imprieteneste cu o femeie si mai ales daca acestea  ii lasa un mesaj, imediat, pac, Cristina ii cere prietenia….ca si cum ar zice: ia priveste, eu sunt Cristina Chitcan Cioca!!!! Nu cred ca s-a nascut barbatul pe care sa tin ochii ca pe butelie din lipsa de neincredere….si un barbat, cu trecutul lui Lica si zeci de amante???….zau, cine nu stie proverbul: lupul isi schimba blana , dar naravul ba! In plus, stiu ca Dumnezeu ma iubeste si nu m-ar lasa sa-mi pierd viata cu un astfel de vierme….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu