marți, 1 decembrie 2015

UAP-"ciocoii noi"

Ascultam zile trecute un post de TV din Romania....vorbeau despre coruptie. Mediatoarea show-ului zice la un moment dat: " hai, mai fura omul, inteleg, accept, dar 3 milioane de euro, asta e prea de tot" Am crezut ca nu am auzit bine...si ma concentrez mai mult...cum adica: " mai fura omul"??? Ce inteleg oamenii care o privesc/ o asculta pe duduia asta, la acel moment?? E ok sa furi..dar nu fura 3 milioane de euro si ...sa nu fii prins!Hellooooo....furtul e furt, chiar si daca e un leu! Pe de alta parte, biserica pledeaza pentru donatii , dar nu intreaba nimeni daca donatia/ ajutorul, e din bani furati ! Adica, priviti, Becali e considerat erou, pentru ca ajuta oameni sarmani, dar nimanui nu-i pasa ca ce face , face cu bani furati!  Cand Leslie Hawks a infiintat OvidiuRo si toti au vazut cata munca depune la acest ONG/ fundatie, mult au intrebat: "vedem cat te zbati sa pui copiii de tigani in gradinite, sa schimbi legea, dar tie ce iti iese din toata asta??" Asta e romanul....inca multi cred ca aceasta tara e in saracie datorita doar, coruptiei si a furtului facut de politicieni....gresit! Tara a saracit datorita mentalitatii, care a inlesnit coruptia si furtul la orice nivel.

Si daca asa stau lucrurile la nivel macro...hai sa va spun cate ceva,  la nivel micro....Acest ONG numit Uniunea Artistilor Plastici, infiintat de Traian Marza....m-am uitat si eu pe site si am citit atent tot ce e scris acolo...Daca doar citesti si esti pasager, arata foarte bine...iti vine sa crezi ca e ceva foarte tare , foarte grandios....dar e doar vorbarie...si daca imi amintesc, ca in tara asta, nimeni nu face ceva fara sa "ii iasa si lui ceva", mi se nasc tot felul de intrebari, ca ciupercile dupa ploaie.

Iata link-ul acestui site:

http://uniuneaartistilorplastici.ro/ 


Nu as fi devenit eu , detectivul Colombo, daca nu era LICA CHITCAN.Pictorul asta m-a furat de 5000 de euro si dupa cum stiti ( ori puteti afla) am vrut sa stiu de ce , dar mai ales ...cum! Nu am discutat niciodata despre talentul sau lipsa de talent a lui Lica Chitcan ....nu pot sa discut despre asta, pentru ca nu sunt expert in arta plastica...tot ce vreau sa expun este escrocheria lui si oamenii din jurul lui, de care se foloseste pentru a castiga credibilitate si avea succes ca escroc.Chiar si un escroc, poate avea talent...sunt multe cazuri in care oamenii talentati sunt  niste dezechilibrati psihic...ma gandesc la Picasso, dar in timpurile noastre , un cunoscut ucigas, care a facut valva in Canada , Paul Bernardo, care era un foarte talentat  scriitor. Poate Lica Chitcan, post mortem, va fi un pictor ravnit...pana atunci, in viata asta, e un escroc talentat.... Cand am informat-o pe fosta sotie, ca a devenit presedinte UAP , pe sucursala Onesti ,nu am sa-i uit acestei femei replica: " e o imbarligatura de a lui, soro, pe ce criterii a fost ales??? Ce, te fac astea, presedinte UAP fiindca ai atelier de inramat??" La acel timp ( 2013) chiar nu aveam idee...stiam ca Lica nu mai avusese o expozitie de 10 ani ( nici de grup , nici personala) mai pictase pe ici , pe colo, in Austria a pictat peretii unui motel, a mai vandut prin orase turistice , precum Roma , dar cele mai multe tablouri le dadea cadou, sau mai bine spus, era plati pentru favoruri, fie la oameni, unde ii trebuia trecere, fie la amante cu bani , care il intretineau.

Citesc tot ce este pe site-ul Uniunii Artistilor Plastici si vad  ca poti deveni membru, doar cu o cerere si o taxa...dar ca sa fii titularizat e nevoie de studii superioare....Pai bine domnule presedinte UAP, daca, sa fii titularizat iti trebuie studii superioare, banuiesc ca pentru a fi Presedinte de sucursala trebuie sa fii si mai si....pai cum a ajuns Lica Chitcan presedinte de sucursala??? A terminat un liceu energetic in 1978, a facut armata si a terminat o amarata de scoala populara de arte in Bacau, cam 8 ani mai tarziu ( nu a fost niciodata prea destept, un elev mediocru, caruia, eu i-am pus primul roman in mana si i-am cerut sa-l citeasca!)  Expozitii nu, studii superioare nu...deci cum a fost ales??? Cand am pus aceasta intrebare, mi-ati raspuns agresiv si injositor....trag concluzia ca singura  calitate a li Lica Chitcan , pentru aceasta pozitie este: pupincurisrmul..."da , sa traiti, domn profesor!"

Se pare, ca s-au mai interesat si altii, de ce tocmai Lica Chitcan pe pozitia asta de presedinte de sucursala.. si...ce sa vedeti???  Lica Chitcan afiseaza in Septembrie ( 2015!!!!!) ca e inscris la facultatea de arte din Iasi si o luna mai tarziu ( Octombrie 2015), pe pagina lui de facebook, scrie ca a si absolvit-o....mai sa fie, a devenit geniu acu, la 56 de ani....in tinerete, i-a luat 7 ani pentru o scoala populara de arta si acu, doar o luna, sa termine o facultate!!!!! Asta e doar praf in ochi pentru cei care se intereseaza de pozitia pe presedinte de sucursala din Onesti ( si din cate stiu, sunt multi pictori care i-ar putea lua locul lui Chitcan, pe bune)  Dar Traian Marza nu are nevoie de un adevarat Presedinte de sucursala, talentat ,pe aceasta  pozitie, ci de un papitoi, care sa faca ce i se spune.... acu sincer: odata ce se vede pe pagina de facebook ca e absolvent al facultatii de arte din Iasi, ce mai poate face lumea ??  Ca doar nu o sa-i ceara diploma in original?? Pai a plagiat el Ponta, dar-mi-te un escroc ca Lica Chitcan!!!




Urmatoare intrebare fireasca ar fi: de ce are nevoi Traian Marza de un sclav ascultator??? 
Inainte de a va raspunde , trebuie sa va spun ca stiu foarte bine cum este organizat un ONG. Sunt membra la cateva fundatii si organizatii non profit. Sunt chiar in consiliul de conducere a uneia de talie internationala si din cate am fost informata, de avocati din Romania, toate aceste organizatii non profit , sau ONG-uri, au cam acelasi statut in toata lumea...ce difera, este raportarea la legile fiecarei tari, unde opereaza. respectivul ONG..
Ai nevoie de 3 persoane pentru a infinta un ONG. Fondatorii lui pot ramane membri pe viata, dar e putin obisnuit sa ramana presedinti pentru totdeauna....ONG-ul trebuie sa aiba alegeri anuale, unde se aleg membrii consiliului...daca fondatorul ramane ani si ani la conducere si are autoritate deplina, membrii pot face plangere, ca acest ONG este menageriat ca o inteprindere privata...Oare Traian Marza , ar avea vre-un interes sa isi vada ONG-ul UAP sub o alta condurere?? sa vada  cum membrii ar putea vota chiar  mutarea sediului, la Bucuresti ( unde , de fapt, ar fi firesc sa isi aiba sediul)??

Cand sunt organizate si menageriate cu bune intentii, ONG-urile sunt organizatii menite sa ajute in mod egal membrii acestuia. Tocmai de aceea se numesc non profit...adica, totul e in interesul membrilor si a conceptiei pentru care a fost format...

Dar,  se cunosc si cazuri, cand, ONG-ul  e un mod de a obtine bani ilegali... Am sa dau un exemplu:
Nea Fieraru face un ONG pentru cantaretii din localitate. Obiectiv: sa furnizeze muzica lautareasca la inmormantari, botezuri si nunti, in stil tiganesc...sa invete copiii datinile tiganesti si cantatul la instrumente...lautarii se inscriu, ONG-ul primeste bani de la nunti, boteziri, ba, chiar si fonduri europene , pentru continuarea traditiilor stramosesti....na, acum , au nevoie de o sala, sa practice, sa faca repetitii. Legea, le da voie sa plateasca pentru asta chirie, din bugetul ONG-ului. Asa  ca , ce se gandeste nea Fieraru ...el are o casa....trece adresa ONG-ului, adresa casei lui si isi scoate din buget chirie....nu-l intreaba nici dracu de ce ONG-ul plateste  chirie  1000 de euro pe un grajd din spatele casei lui nea Fieraru.....daca consiliul ONG-ului a hotarat ca e ok, si pot plati...e perfect legal.. se mai poate ca nea Fieraru, sa mai aiba si un restaurant si sa-l inchirieze ONG-ului pentru repetitii , spectacole etc....ONG-ul trebuie sa plateasca chirie....Castiga nea Fieraru bani de pe urma ONG-ului??? Daaa, si inca cat de usor si de mult!!! nu e greu de inteles, nu-i asa??

Si atunci, va intreb, de ce ar vrea Domnul Marza sa piarda controlul ONG-ului lui???  Asa ca, isi plaseaza "oameni de incredere" pe la sucursale, sa se asigure, ca membrii se inmultesc, dar controlul ramane la el. Chitcan iubeste fala si stie sa mearga cu sarumana...asta a facut si cu toate amantele de la care a escrocat bani si favoruri...deci sau potrivit ca o masusa...Omul "potrivit pentru  functia potrivita ...apoi am inteles, de ce au aparut poze cu Marza la Chitcan acasa, de ce Marza share-uieste  pozele concubinei lui Chitcan....

Se pare ca acum vreo 2-3 zile, la Uniunea Artistilor Plastici,  au avut loc  alegeri....putin infricosat de concurenta, iata ce  se posta pe facebook:



Pai in orice alta tara , asta  inseamna intimidare de vot , dar in Romania e permis.... cand politicienii cumpara voturile cu aripioare de pui ce pretentii mai poti avea de la oameni mai mici??!!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu