marți, 25 iunie 2013

O relatie,O aventura , O inselatorie sentimentala


 

La o virsta matura definitia acestor 3 situatii este bine conturata. Daca la virsta adolescentei o relatie seamana a aventura si o aventura pare o relatie, la maturitate putem define cu exactitate starile si  mai ales situatiile sociale.

O relatie= cind doi isi spun cu sinceritate sentimentele, cauta sa isi urzeasca un viitor impreuna, sa o ia de la capat tinind cont de sentimentele celuilalt, dar mai ales a celor din jurul lor pe care ii respecta ( ma gindesc la actualul(a)  sot/sotie, copii, rude et.)

O Aventura= cind doi se simt bine impreuna, accepta intimitatea dar fiecare isi protejeaza relatia in care e prin discretie, amindoi cunoscind si acceptind fara constringeri situatia

O escrocherie sentimentala= cind unul din cei doi e manipulat sa creada ca e o relatie, cind prin minciuna, sentimente false si alte abureli ( lingusire, complimente excesive, ) are de cistigat de la cealalta persoana, in general material.


Nu putem sa ignoram ca aceste definitii pot capata diferite nuante in functie de religie,cultura popor sis a nu uitam  educatia persoanelor  implicate. Definitiile de mai sus sunt in mare masura acceptate in lumea moderna de azi.


“ Egoist este acela caruia ii este suficienta lumea in care traieste si se simte fericit, fara sa se gindeasca si fara sa se intereseze daca cel de linga el este in aceeasi situatie. Asta este punctual meu de vedere.Poate ca nu coincide cu al tau.Dar atita timp cit eu cred ca acest punct de vedere ,ma reprezinta , si sunt eu,acum, in acest moment al vietii mele, nu ai ce sa faci.Orice facem este alegerea noastra. Viata este ce alegem. Suma tuturor deciziilor pe care le luam……M-am plictisit sa vad cat de simplu devenim marionete , cit de usor credem in povesti, cat de putin antrenati suntem pentru scenario.Chiar si atunci cind credem ca suntem lucizi,ca detinem controlul,ca nu ne poate manipula nimeni, chiar si atunci exista eroare, exista vulnerabilitate si poti sa te lasi dus de val, sa  te trezesti in larg sin a nu ai habar cum de nu mai vezi tarmul.” Chris Simon-Ce ne spunem cind nu ne vorbim




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu