luni, 28 martie 2016

pictorii mici din marele UAP-ONG

A fi un om care stie si poate sa fie sincer, deschis, sa stie sa-si ceara scuze atunci cand greseste este un lucru mare si nobil. Am crezut ca cei care nu sunt astfel de oameni, o fac deliberat! Dar ma uit si vad ca in Romania nici macar nu se mai stie unde e linia de separare intre sinceritate si minciuna, intre onestitate si manipulare.
Mentalitatea oamenilor este total schimbata si deformata din cauza lipsei unei etici sociale....
 Ma uitam la emisiunea " La Maruta" si vad cum Catalin Maruta face o emisiune cu o asa-zisa vedeta cum o provoaca sa se drzbrace in masina , el conducand masina prin traficul capitalei...Nimanui nu i s-a parut de neacceptat un astfel de comportament?? Oare inainte de a difuza asa gunoi, s-au gandit cati tineri conducatori auto vor incerca sa-l imite si cate accidente rutiere ar putea provoca acestea?? Cand am postat indignarea mea pe facebook, tot ce am primit este" eu nu ma mai uit la asa emisiune" Cu alte cuvinte"pe mine nu ma intereseaza, eu nu sunt afectata de emisiune" Deci, unde e simtul civic??? Pai nici pe mine nu ma afecteaza, ca nu locuiesc in tara....si mai mult, pe mine nu ma poate lovi un tanar care conduce neatent cu o domnisoara care face streaptease in masina lui....dar voi, cei din Romania puteti da peste unul ca asta la volan.

Societatea, simtul civic e lipsa in Romania...fiecare pe pielea lui...Facebook-ul a ajuns un site de spalare pe creier pentru unii.Cand acestora nu le place daca iti dai cu parerea si esti impotriva lor, te sterg si/sau  sterg comentariul. Nu am vazut inca o discutie constructiva si politicoasa pe facebook unde opiniile celor care comenteaza sunt diferite. 
 Iata o postare care a aparut pe peretele lui Marza, dar nu a stat mult , ca Domn' presedinte a sters-o ca nu i-a picat bine:


Ii urmaresc de ceva vreme, pagina de facebook a lui Traian Marza, marele presedinte UAP-ONG  Posteaza si share-uste in draci, uneori chiar si la 2-3 noaptea...Domnul nostru cu palarie de bulibasa, tot posteaza cat de retardata este Uniunea Artistilor Plastici in Romania ( adica adevarata uniune a carui nume l-a furat cand si-a format un ONG  numit uniunea artistilor plastici si unde este el presedinte ) Postarile lui despre Uniunea Artistilor Plastici din Romania sunt atat bine alese, incat cei care il sustin chiar cred ce scie individul...


De cateva zile au inceput sa apara postari cu un scandal in Uniunea Scriitorilor. Nu pricepeam care e legatura cu ONG-ul lui si de ce e atat de inversunat. Acum o zi sau doua in urma, din intamplare am ascultat o emisiune pe Realitatea TV despre probleme Uniunii Scriitorilor.  Atunci am inteles ce urmarea domnul cu palarie de bulibasa: ducerea in eroare!!! El vrea sa-i faca pe multi sa creada:" ca, uite si la uniunea scriilorilor e la fel ca la cea a artistilor plastici!!!!
Am ascultat, m-am informat si pot sa spun ca domnul Marza manipuleaza...de fapt, militeaza pentru dizolvarea tuturor uniunilor ( cele cu vechime , unele dinainte de era comunista) ...ca in  felul asta si Uniunea Artistilor Plastici din Romania sa se dizolve si ONG-ul lui sa ramana atotputernic!!!



Da, sunt probleme in cadrul Uniunii scriitrorilor si unii se revolta impotriva conducerii si vor sa schimbe legile si sa faca din uniune una care urmareste legile tarii....dar, ei nu fac  ce a facut domnul Marza!!! El, care nu a fost  membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si-a facut o uniune ( ONG ) a lui...scriitorii vor doar sa aduca Uniunea lor in rand cu legile tarii si sa aleaga alta conducere, nu sa isi faca alt ONG cu acelasi nume ca fosta Uniune cum a facut Maria Sa Marza!!!!  Domnul Marza a facut un ONG a lui, si apoi , cand si-a gasit destui supusi si lingusitori precum Chitcan , a inceput sa se lupte prin tribunale cu adevarata  Uniune a Artistilor Plastici si tot incearca sa o desfiinteze ca sa ramana a lui singura in toata parcarea!!!
Pai, pe domnii scriitori care vor o alta conducere, o transparenta a Uniunii scriitorilor, pot sa ii salut si sa apreciez lupta lor, dar ce a facut domnul Marza este furt si defaimare a unui parimoniu national. Nu se compara lupta unor scriitori cu lasitatea si manipularea lui Marza!
Sa nu uitam ca uniunea lui Marza poti intra atata timp cat iti platesti membria....oare oameni educati vorbesc si posteaza astfel de reactii??





Daca ma uit atent la postarile acestui individ, cum este laudat , cum  share-ueste tot ce are un pictor pe perete , incercand , draga Doamne, sa il faca faimos. Dar, dupa ceva postari, arunca reclame pentru restaurantul fiului sau, unde ONG-ul isi tine unele activitati. Chiar credeti ca oamenii nu vad interesul lui??? Ba da, dar cei care il sustin, au si ei interesul lor.... interesul artei...banilor!!!!!



 In fiecare luna, ii posteaza escrocului de Chitcan cum ca e presedinte de sucursala ( probabil ii aminteste ca trebuie sa-si plateasca membria ..hi, hi) si imediat Chitcan da like la orice  posteaza "mai marele presedinte"



Ascultam la Realitatea TV , scriitorii revoltati pe conducerea Uniunii cereau ca alegerile sa fie anuale si presedintele sa aiba doar doua mandate....Domnul Marza e presedinte la uniunea lui de cand hat si pamantul.....dar , nu-l intrebati de ce el nu e schimbat...va va raspunde  ca uniunea lui e un ONG, nu e sub legile asociatiilor de creatie ca celelalte....

Si uite asa, cei cu tupeu si balarie de bulibasa isi gasesc lingusitori si pupuncuristi care nu au destula onoare , dorinta de munca si care vor sa se ridice cat mai sus ajutati de altii si  pe banii altora .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu