luni, 14 martie 2016

politica pictorilor....



Tocmai am vazut ca marele presedinte ONG, mai marele peste  mai micii presedinti UAP inscaunati de el, a share-uit un articol ( in semn ca e deacord cu ce se scrie acolo ) . Va atasez link-ul mai jos:

…este vorba de coexistenta a celor doua UAP-uri, in micutul oras Lugoj.  Ce mi-a sarit in ochi , sunt cuvintele unui artist interviat ( exact aceleasi cuvinte pe care le-a folosit si presedintele escroc de sucursala UAP Onesti)  Am cautat si eu pe google si Wikipedia si istoricul adevaratei Uniuni a Artistilor Plastici din Romania e cu totul alta decat cea pe care o spune cel interviat in articol. Ascultand interviul asa-zisului presedinte UAP de Onesti si citind ce zice  individul acesta in articol, trag concluzia ca au fost toti  instruiti tare de tot ce sa zica despre adevarata Uniune a Artistilor Plastici si ONG-ul format de Marza. 

Iata mai jos istoricul  adevaratei Uniuni a Artistilor Plastici:
Sunt  insa, total deacord cu faptul ca nu strica sa fie si o organizatie la care sa adere artistii plastici amatory, cei care nu au terminta o universitate de profil si picteaza ca hobby. Ideea care nu trebuie uitata este ca ONG-ul UAP, a furat pur si simplu numele vechii Uniuni, bazandu-se pe niste tertipuri ( de ne-primire a nu stiu ce permis, ne-incadrare a nu stiu ce lege) Iar  acum, de ani de zile, domnul Marza trage in procese aceasta  Uniune, doar, doar sa o disfiinteze de tot  si a lui ( ONG-ul lui) sa ramana atotputernic in tara.  Marele presedinte e ofticat rau, da in judecata pe toti, face reclamatie la toti….desi ameninta lumea ( including ziaristi) in privat, tot el e cel care face plangeri penale lor….De ce??? Pentru ca daca e primul la facut plangeri, lumea  poate il va considera credibil…asta e tactica …Acest ONG ar fi putut lua fiinta si ar fi putut fi numit altfel decat Uniunea Artistilor Plastici ( daca cel care a infiintat acest ONG ar fi avut respect pentru vechea Uniune a Artistilor Plastici si respect pentru artistii cu diploma de specialitate care au au existat de-a lungul timpului)
Domnul caruia i s-a luat interviul in articol , spune ca nu e necesar sa ai o diploma de facultate , ca poti fi doctor , doar sa ai talent in pictat. Pe jumatate are dreptate….Si acum va intreb si eu: cum definim talentul??? Deci nu e nevoie sa ai o facultate de specialitate sa ai talent, dar cu siguranta iti trebuie talent sa poti intra la o facultate de arta. Ce ii separa pe artisti  de a fi mediocri sau foarte talentati ( vorbim de cei in viata ) Cu siguranta nu promovarea pe facebook a domnului Marza, sau o expozitie intr-un restaurant , ca cel pe care fiul lui il patroneaza ii face pe artisti valorosi…. Daca o Uniune a Artistilor Plastici nu promoveaza excelenta in pictura si pentru a devein membru e destul sa platesti o membrie annual, unde e excelenta??? Talentul intr-un sfarsit este dat de valoare cu care un artist vinde tablourile sale….Pai , ma scuzati , dar cand accepti in uniune tot felul de artisti , inscriere bazata numai pe membrie, e ca si cum ai vrea sa gasesti o pereche pe adidasi deosebiti  printre adidasi Nike contra-facuti. Si din cate stiu ei, guvernul confisca si amendeaza distribuirea lucrurilor  contra-facute care vor sa para de firma  si  care sunt vandute drept veritabile. 





Daca singurul tau atuu , ca artist este sa fii presedinte  ONG-UAP , sucursala  Onesti  si iti vinzi tablourile pe OLX cu 50 de lei bucata, te mai poti numi artist veritabil??? Intreb, ca pe alta parte , toata tara a vuit cand  Adrian Ghenie a vandut un tablou cu suma colosala de 4 milioane de euro ( apropos, Ghenie a terminat o facultate de arta si design)

A, si inca ceva: daca intrati pe contul Lica Chitcan , pe facebook si vedeti ca "a studiat la Facultatea de Arte Vizuale  si Design din Iasi" va pot dovedi ca ainceput cica asa -zisa facultate in Septembrie 2015 si din postarile lui, o si terminase in Noembrie 2015....ma intreg cata spaga a platit pentru aceasta diploma si ce femeie a mai escrocat si aburit???   Poate chiar nesasta-sa a "platit" spaga profesorilor!!! Hi,hi....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu