duminică, 31 ianuarie 2016

"Cu plecaciune"- semnat Lica Chitcan

Wow, am vazut ca blogul a fost accesat pana in prezent de 20 000 ( douazeci de mii) de ori!!! Dar ce e interesant e ca am fost intrebata de ce nu am mai scris nimic in ultima vreme! Cica,  mi-a inapoiat Chitcan banii si am incheiat socoteala??? Nu, oameni buni , asta nu se va intampla, pentru ca Chitcan, ca orice escroc, nu te jupoaie de bani,  ca  apoi sa ti-i da inapoi!!!
 Ma simt flatata ca duceti lipsa postarilor mele...am fost destul de ocupata cu afacerea si cu nepotica mea!!!

Citesc , ascult stirile si nu pot decat sa ma intreb, cum de romanii au asa mentalitati! Cu atatea oameni plecati inafara, cum e posibil ca mentalitatea lor  nu evolueaza?? Adica, cei plecati, vin in tara, povestesc...de ce nu se schimba ceva in felul lor de gandire??? Eu, una,nu am raspuns..

Ma uitam la stiri si vorbeau de o crima facuta de unul, care abia iesise din inchisoare , unde fusese inchis tot pentru omor!!!! Cum se poate asa ceva??? In Romania, se pune foarte putin accent pe sanatatea psihica. La cat de stresati, saraci, presati de datorii sunt mai toti, sanatatea psihica e tot atat de precara ca cea fizica, doar ca nimeni nu se gandeste si la asta, nimeni nu da atentie dezechilibrului psihic si intotdeauna au scuze pentru reactia esita din comun a unora...

Chiar zilele acestea, au demarat, in Canada, o campanie de strangere de fonduri pentru imbunatatirea serviciilor destinate sanatatii psihice...Este dovedit ca intamplarile, momentele devastatoare din viata copiilor si a adolescentilor au un impact puternic asupra psihicului viitorului adult.... Copiii abuzati fizic, psihic, sau care au fost martori la astfel de situatii pot  ramane cu sechele pe viata daca nu deneficiaza de consiliere psihologica la timp.....
Chiar in timpul acestei campanii, vorbeau de infiintarea unor centre, unde copiii de emigranti, care au fost martori la abuzuri asupra membrilor familiei sau ai altora ,sa poata primi ,cat mai repede, consiliere psihologica si sa fie monitorizati pentru o buna bucata de timp. De asemenea, centrele de urgenta care raspund la 911 sa fie alcatuite si din medici psihiatri, psihologi si consilieri psihologici care sa stie sa intervina in astfel de cazuri... In Romania, bolile psihice sunt total neglijate....si atat medicii dar si oamenii cunosc prea putin despre astfel de boli si stari. Psiholog, psihiatru sunt cuvinte 'interzise" in vocabularul romanului...
Cand ascult stirile din Romania,  dupa un caz in care un individ isi abuzeaza / violeaza copiii / sotia tot ce auzi de la vecinii interviati::" dar era un om asa de tacut, respectos, credincios , ca il vedeam la biserica in fiecare duminica, nu as fi crezut ca e in stare sa faca ce a facut" In cele mai multe astfel de cazuri, individul avea probleme de mult, dar a invatat sa se comporte cum i-a cerut societatea, pentru a nu fi etichetat....problema e ca, in anumite situatii, reactiile lui nu mai pot fi controlate!!!
Cei mai multi romani habar nu au care sunt simptomele unor astfel de dereglari...multi cred ca dezechilibrul psihic e ca o..infectie: iei ceva medicamente si te faci bine!!!! Total gresit! Acelasi lucru imi scria si Cristina Cioca, care , se pare, ca fost si ea martora unor reactii ne-normale de ale lui Chitcan. Cei care trebuie sa ia anumite medicamente, trebuie sa le ia pe viata ( se mai fac ajustari la reteta, dar ei nu se vindeca si gata, se fac bine si nu mai au nimic,,,).


Sa luam cazul CHITCAN.... au fost in viata lui momente/ intamplari devastatoare care ar fi putut sa-l dezechilibreze??? bineinteles, si chiar multe!!!!...Enumar aici  repetatele  abuzuri fizice  ale tatalui lui, care il baga cu nasul in balta de urina, cand urina in pat desi, era la o varsta scolara ...crima mamei lui vitregi ( ne-elucidata nici pana in ziua de azi) , moartea fratelui la o varsta foarte tanata, de o boala devastatoare, accidentul pe care la suferit Lica Chitcan  si  care la tinut in coma.....toate acestea au afectat psihicul lui....consilierea a lipsit...au fost cateva internari la psihiatrie, medicamente de atunci pana in prezent, dar  a ramas sa se descurce singur cum l-a dus capul....a trebuit sa "invete" sa isi ascunda handicapul si sa se comporte asa cum ii cere societatea....Dar, atat eu personal, cat si fosta sotie, fosta amanta si chiar Cristina Cioca am vazut, si am fost martore la reactiile lui  ...anormale.
Atat eu, Mioara ( fosta sotie) fosta amanta Lia l-am vazut trecand de la o stare la alta in rastimp de minute, aparent fara motiv...nu este normal sa razi, sa te simti relaxat si in urmatorul minut sa te cocoti in varful patului si sa plangi cu lacrimi si apoi, sa iti traca cat ai zice peste!!!!

Invitat la campania de strangere de fonduri pentru sanatatea psihica din Canada, a fost chiar Prim-ministrul, Justin Trudeau. Voi posta un clip cu Prim-ministrul Canadei  pe contul de facebook...el  sustine ca ,modelul de viata al  copiilor sunt in primul rand parintii! Pai, in cazul lui Chitcan, chiar se dovedeste: un tata care si-a neglijat familia, care s-a gandit doar la el, care si-a abuzat fizic fiul ( stiu din spusele lui ca el a fost abuzat , dar nu cunosc daca batranul a fost abuziv si cu Milica)  Lica Chitcan a ajuns exact la taica-su.....taica-su era cunoscut in oras ca un mare aventurier, cu multe femei in palmares....Lica stia de curvasariile tatalui, asa cum Mircea, fiul lui,  era rusinat  de cele ale tatalui lui....

In atelier, cand am fost sa-i cer banii imprumutati, Chitcan a trecut de la o stare aparent calma, la una de monstru, cu o privire diabolica , parca ar fi fost posedat  si intr-o fractiune de secunda m-a trantit la pamant....Dupa tipatul meu puternic, tot intr-o fractiune de secunda, a revenit la acea stare aparent calma....stiu cu siguranta ca acestea nu sunt reactii normale....Nestiind ca in Romania nu de formeaza 911 pentru urgente, nu am stiut cum sa sun la politie, prima persoana pe care am sunat-o a fost un detectiv particular, cu care luasem legatura sa investighez invartelile lui Chitcan. Abia il cunoscusem pe Emil Conchi, dar el a fost primul pe care l-am sunat la doar minute dupa incident. S-a oferit sa vina la fatza locului, dar i-am spus ca  sunt  inspaimantata ,socata, dar ok si ca era stabilit oricum ,sa ma intalnesc cu sora mea si o buna prietena... trauma pe care o suferisem ( prima de acest fel din viata mea) spaima si socul se pot  simti din glasul meu, in conversatia cu Emil Conchi ( conversatie inregistrata)

A urmat acest e-mail in care isi doreste sa imi bage 20 de cutite.....modul in care descrie cum m-ar omori, dezamagirea ca nu o poate face ,denota dereglare psihica"....Mioarei i-a spus la telefon ca daca se opune divortului, sau ii cere partaj "ii va sparge capul si-i va manca ficatii" ...


De curand am vazut ca a facut un comentariu la un articol intr-un ziar...acelasi dezechilibrat si aceeasi ura...dar, cititi si analizati: e constient ca poate pati ceva, daca da curs acestei dorinte morbide:




Pe langa toate evenimentele care i s-au intamplat in tinerete, se adauga si faptul ca l-a viata lui , asa cum spunea un amic de al lui "cam a dat chics la toate" si la varsta de 56 de ani, nu a avut nici macar o realizare....
Dereglatii psihici, ca si alcolistii, nu considera ca problema e de la ei...intotdeauna ei nu au gresit, cei din jur sunt cauza nefericii si nerealizarii lor pe plan social , moral, familial etc. Toti cei care il cunosc si cu care am stat de vorba, au fost de acord cu faptul ca, Chitcan nu se considera vinovat cu nimic nici cu mine, nici cu Lia, nici cu Mioara, nici cu executarile silite si falimentele in care a adus toate afacerile pe care le-a initiat Mioara.....
Ca orice handicapat, si-a cultivat alte simturi si a invat sa citeasca slabiciunile persoanei de la care are de obtinut ceva....a invatat sa intre in pielea ei ...a invata ca sinceritatea, corectitudinea, onoarea nu-i servesc la nimic....e usor sa fii manipulat/ manipulata cand ti se vorbeste frumos....un pedofil intotdeauna ii va spune copilului ca il iubeste, ca ce face face din iubire, ca ii vrea binele, ca nu vrea sa il piearda....cam asa procedeaza si Chitcan. Adevarata lui reactie apare cand e refuzat, sau cand e prins cu minciuna si i se arata dovezile!!!
Nici coafeza nu-ti va zice cat de urat iti sta cu tunsoarea pe care i-ai cerut-o....si cand Chitcan are de obtinut ceva de la tine....fii atent la linguseli si complimente false...Iata un e-mail mai jos in care o sa ti se faca mila mai rau decat pentru in caine...si "cu plecatiune si sarumana sunt cuvintele folosite cand  trebuie sa te astepti ca vrea ceva:



Am vazut ca a facut un compliment la adresa unui pictor ( nu ca as crede ca acest pictor nu este un pictor talentat) dar cand aud "cu plecaciune" deja stiu ca e o lingusire pentru ca urmareste ceva. Chitcan e as in a lingusi si a-ti trezi sentimentul de mila ( de aici, evident, pomana pe care o asteapta )



Stiu ca unii vor spune ca " asa sunt artistii, mai sensibili" Ok, inteleg sensibilitatea ...si Picasso a fost nebun de-a binelea.....dar atata timp cat traieste intr-o societate in secolul XXI si acesti "artisti" trebuie sa se comporte dupa anumite reguli si legi, nu cunosc ca ei ar fi scutiti si ca pot escroca pe ceilalti ...Poate post-mortem sa valoreze ceva...acum el stie, ca e un pictor mediocru, fara o viziune, fara un  stil al lui....si puteti vedea si voi cam cum se vinde. La cat cere pe un tablou, pe langa cat castiga ca gigolo de Onesti, e evident ca nu prea da nici el prea mult pe talentul lui de pictor...cu linguseala, cu abureala castiga cu mult mai mult!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu