duminică, 17 iulie 2016

UAP-o Marie cu o palarie furata!

Cine e domn presedinte de ONG cu numele  identic cu cel al Uniunii Artistilor Plastici din Romania??? Un indivit controversat, probabil frustat si egocentric....Daca ii cautati numele pe net, veti realiza ca are peste 80 de procese pe rol si incearca din rasputeri sa convinga pe toti ca UAP-ul ONG pe care l-a format el, e mai presus de Uniunea Artistilor Plastici din Romania....

http://www.romlit.ro/un_comar_repetat_-_83_de_procese_pe_rol_intentate_uap 

Si cum cine se aseamana se aduna, domn presedinte  Marza si-a gasit destui adepti....adica,  alti frustrati ca el, pictori vanatori de titluri onorifice , precum Lica Chitcan. Marza pe contul lui de facebook abia primeste  cateva "like-uri"la postari, dar Chitcan e intotdeauna prezent...si daca Marza ar trage un partz, Chitcan automat i-ar da "like" si va comenta" minunat". Daca va veti intreba cum e posibil sa se accepte doua uniuni ale artistilor plastici in tara asta...ei, bine, e Romania si totul e posibil!!!



 Ce repede a share-uit Marza postarea asta!!! dar se dovedeste ca unii politicieni cunosc unde se face arta adevarata, UAPR -filiala Bacau!! Ca doar nu te duci sa vezi un meci de tenis intre doi sateni din Racauti, ci un meci la Wimbledon!!! Dar spalarea pe creier a fost de succes!!!

Marza a fost candva membru al adevaratei uniuni, dar a fost dat afara, asa ca si-a facut propriul ONG intitulat Uniunea Artistilor Plastici  ( sau UAP) si uite asa, s-a creat confuzie...Iubitori de titluri , precum Chitcan, afiseaza cu mandrie ca sunt presedinti de sucursale ale unui fals UAP.
Urmaresc conturile de facebook ale unor pictori consacrati din Romania, membri ai UAPR-ului ( adevarata uniune a artistilor plastici ),  unii chiar din Onesti...pictori consacrati , realizati pe plan profesional, dar care nu isi afiseaza statului pe care il au in UAPR...Nu am vazut nici un fel de postare in care sa se lege de falsul UAP....ei isi vad de talent si de creatiile lor....singurii care denigraza sunt tot cei din UAP-ul lui Marza, pentru ca sunt spalati pe creier de el: pictori mici, dar care vor titulatura si renume doar prin inscrierea in acest ONG. Se pare ca promovarea in cadrul Uap-ului lui Marza se face nu in functie de talent, ci cat de "devotat" esti falsului UAP si ideilor lui Marza...faci denigrare publica impotriva UAPR-ului, primesti functia de presedinte de sucursala sau alte titluri!!! Esti membru UAP-ului ONG si postezi despre un eveniment si nu postezi sigla UAP, ai zburat din lista lui si iti pierzi membria!!!


De curand, domn presedinte posteaza ca nu e nevoie de studii superioare cand ai talent ( facand referire la faptul ca nu poti intra in UAPR fara studii superioare) ...poate picta oricine si la orice varsta! Foarte corect! Dar intreb: de ce trebuie sa fii atestat de o uniune, de ce trebuie sa faci o expozitie sub sigla UAP??? Daca ai talent si pictezi ce place la public, poti sa vinzi si poti sa te remarci! Probabil ca Marza stie ca atunci cand un pictor amator ( si probabil cu un talent limitat) ataseaza la CV " membru UAP" sau " presedinte UAP la sucursala Onesti " ( ca exemplu) , pictorul castiga credibilitate in fatza publicului!!!


Nu ma pricep la pictura , dar fac o paralela cu lumea fashion design-ului: daca auziti ca o croitoreasa lucreaza pentru casa Givency, ea va avea o mai mare apreciere, decat daca ar lucra la o coperativa de stat, nu-i asa?? Multi se vor grabi sa devina clientii ei.... pana se afla ca nu e vorba de casa Givency din Paris, Franta, ci de Givency din Faurei, Romania, confuzia i-a dus ceva castig!!!! Can asa stau lucrurile si cu furtul numelui Uniunea Artistilor Plastici a lui Traian Marza.

Domn presedinte tot posteaza ca adevarata uniune a artistilor plastici este o uniune bolsevica, a comunistilor!!! Bine bre, dar mata in ce perioada ai facut scoala de arte??? Ca daca ma uit pozele matale  arati de pensionar, deci tot in perioada ceausista ai studiat!!!  Restul de titulaturi nu prea stiu cum le-a castigat domn presedinte , dar se poate afla....daca fostul premier e acuzat de plagiat, nimic nu ma mira!!!!

Chitcan a inceput facultatea de arte din Iasi in Septembrie 2015 si declara pe facebook ca deja a si terminat-o..Se pare ca Chitcan picteaza tot cam cu acelasi talent cu care canta ( daca isi vinde "capodoperele" pe OLX_)


.Domn presedinte a fost si profesor de desen si le cam dormea la ore cand isi scotea clasa in  natura....probabil era prea ocupat cu doctoratele sau promovarea restaurantului Studio, al fiului lui!!!


vineri, 1 iulie 2016

"Mortul e de vina!"



Sistemul juridic din Romania este bazat pe decizia unui judecator/ procuror in functie de legile existente. In tari precum Anglia, USA , Canada sistemul juridic e bazat pe deciziile unui grup de jurati, care sunt alesi din randul cetatenilor….Cand nu exista simt civic, impartialitate si cand esti inconjurat de coruptie si oameni spalati pe creier sistemul juridic englezesc ar fi si mai naspa pentru Romania.Va inchipuiti cati criminali, hoti, violatori, escroci ar umbla liber pe strazi??? De ce?? Pentru ca juratii ( oameni din randul cetatenilor) i-ar lasa liberi pe motive ca: “asa vrea muschiul meu” sau” asa i-a trebuit, bine i-a facut” sau” dau-o in p*&% mea era urata” si multe  astfel de motive . cand  simtul civic lipseste cu desavarsire, mincinosii, hotii, criminalii, violatorii, pedofilii, escrocii trec drept cetateni onoralibi. Drept urmare, politicienii sunt alesi din randul lor!
 Dupa ce am postat niste dovezi pe facebook, din care se vede clar cat de mincinos si escroc e Chitcan, unul ( pare-se tot pictor) afirma intr-un comentariu, ca vina ca am fost escrocata o am tot eu pentru ca “ nu mi-am ales prietenii din adolescenta cum trebuie si pentru ca am pus botul la aburelile lui Chitcan”!!!! Deci dupa mentalitatea” mortul e de vina”!!!!  Chiar si cu dovezile in fatza, tot victima e invinuita… pentru ca a fi  bun si a sari sa ajuti este un defect, a fi destept si a da teapa cuiva, e cool si laudabil …..asa cum probabil in cazul escrocilor care fura de la batrani prin metoda accidentul, batranii sunt de vina, sau cand o femeie este violata, ea e de vina pentru ca era imbracata provocativ…. Si cum in Romania, victima e ridiculizata si blamata, multe victime tac si ascund ce li se intampla….cine castiga in astfel de cazuri?? Binenteles cei care comit infractiunile ….Astfel de mentalitati se vor schimba greu, tare greu!!! Chiar daca sunt multi care vad corect situatiile si ar putea schimba ceva, ei nu incearca sa schimbe ceva pentru ca stiu ca vor fi  amenintati, criticati si marginalizati si astfel ei prefera sa taca si sa se protejeze, pentru ca traind acolo, in Romania, siguranta vietii lor e subreda….Eu , personal, am facut o pasiune din a analiza reactia oamenilor, nu doar la povestea escrocheriei lui Chitcan, dar si la reactiile oamenilor la diferite stiri de la TV.
Cat despre escroci sentimentali, cum e Chitcan, va sfatuiesc sa cautati pe net…o analiza a acestor indivizi se poate gasi pe net si este o analiza amanuntita facuta de politisti, detective si psihologi….si partea cea mai importanta este aceea ca au o viata dubla…cum se comporta cu femeia pe care o escrocheaza difera radical de cum se comporta in public si  ce vor sa para fatza de cei din jur, de familie si prieteni. Intotdeauna vor sa para oameni celebri, cunoscuti public ca artisti, sportivi, politicieni, oameni de success….si asta pentru a intari increderea pe care victima TREBUIE sa o aiba in ei ca ei sa isi puna planul in aplicare!!!  Si cum in Romania, oamenii cred in aparente, numarul escrocilor de tot felul este si mai mare.
Datorita distantei intre mine si Chitcan, din nefericire pentru el, 90% din activitatea lui de escroc s-a facut prin internet si dovezile s-au pastrat….multi mi-au pus intrebarea: cum daca eu am atatea  e-mailurilor, el nu a postat nici unul din raspunsurile mele?? Au fost peste 350 de e-mailuri de la el, cu siguranta ar trebui sa aiba si el ceva  de la mine… de ce Chitcan in acest timp nu a postat nimic concret in apararea lui??? Simplu! Pentru el, era mai important ca actuala concubina ( nevasta in stil tiganesc) sa il creada pe el, sa se increada in vorbele lui, si pentru asta el a distrus evidentele!!! A mers pe ideea ca daca ma balacareste si ma ameninta pe facebook si in blogul lui Plantos, eu ma voi retrage …M-a descris la multi drept o curva care a vrut o aventura….omitand faptul ca 90% din asa-zisa relatie dintre noi a fost pe net,ca  banii imprumutati au  fost ceruti pe net …
In 2012 la petrecerea de inaugurare a candidaturii fostului primar Neghina, Chitcan si Cioca au fost platiti sa cante. Eu am fost prezenta la eveniment la invitatia prietenei mele care era din anturajul unor oameni din politica locala…vizibil stanjeniti de prezenta mea, imi inchipui ca au vorbit de mine cu ceilalti din formatia in care cantau. Asa se face ca mai tarziu, unul din ei, pe nume Isaic m-a contactat pe facebook. Individul  isi incerca “norocul” la mine, probabil crezand aberatiile pe care i le-a spus Chitcan…l-am lasat sa creada ce vrea el, afland astfel exact cum e vazut Chitcan , dar mai ales ce cred cei din jurul lor despre Cristina Cioca . Binenteles, cand a vazut ca nu sunt interesata intr-o relatie de nici un fel , individul a renuntat si s-a sters din lista mea….
Va redau mai jos parti din conversatie ( imi cer scuze ca save screen-urile nu sunt in ordinea conversatiei)…concluziile le trageti singuri….Concluzia mea: Cioca e folosita de Chitcan, prea proata si naiva sa riposteze situatia in care a bagat-o  si face ce vrea  el. Prietenii lui Chitcan au aceeasi mentalitate de profitori si imbarligaturi ca si el si probabil il idolizeaza pentru modul in care e intretinut tot timpul de femei…Intr-o conversatie cu Romica Ifrim chiar zicea: “ ce n-as da sa am norocul lui…a mancat mult cacat cand l-a facut ma-sa”












Un fost amant de a lui Cioca m-a contactat de messenger…conversatia cu el mi-a confirmat  multe despre Cioca….si mi-a confirmat ca si ea e la fel ca si Chitcan…copiii sunt pe planul doi la astea, chiar daca ea vrea sa para altfel…pai daca Chitcan ar fi fost un adevarat barbat mi-ar fi spus ca e intr-o relatie cu o femeie din Craiova, sau i-ar fi spus amantei din Craiova, ca a inceput sa converseze cu o fosta prietena din liceu….dar, las cum e si mort sa puna mana pe bani nemunciti, nu a facut-o. Cristina e la fel, din spusele amantului, era in pat cu el si primea mesaje de la altul…apoi l-a lasat la servici si ea a plecat sa se intalneasca cu altul, in Italia…Ca sa petreaca timp cu amantii , isi lasa fata ( Maria) pe la vecini…
Si cand ma gandesc cu cata  mandrie imi scria ca, trebuie sa fie “ceva” daca ea a atras interesul unui tinerel!!! ( si nu era deranjata ca tinerelul era de aceeasi varsta cu fiica ei cea mare, ca tipul era din alta clasa decat fiica ei)….asta cam spune multe despre caracterul ei. Se pare ca tocmai pentru ca e rea de musca ar fi fost si motivul  pentru care a divortat….nu ma  mai mira de ce fostul sot nu a vrut sa o aiba prezenta la nunta fiicei lor: de rusine! Si acum mai inteleg si de ce fiica ei cea mare e atat de atasata de tatal ei si mama vitrega si de ce nu are o relatie apropiata cu mama ei, Cristina Cioca!!!  

Iata si o postare facuta de fiica ei in care se vede clar legatura stransa intre ea si tatal ei si ce fel de om este fostul sot al Cristinei. Se pare ca fostul sot al Cristinei nu are facebook , dar fiica ei a tinut sa isi faca public sentimentele pentru tatal ei....nu am vazut nimic de acest fel pentru mama ei!!!


Va redau din conversatiile cu amantul cu care a avut o relatie de vreo 2-3 ani ,cand fiica cea mica avea vreo 2-3 ani. Screen saver-urile nu sunt in ordine, dar din ele va puteti da seama despre ce vorbeam si mai ales ce impresii erau despre Cristina Cioca ( sau Cristina Ciobanu, cum o chema cand era fasatorita cu tatal fetelor)