miercuri, 11 mai 2016

Scrisoare adresata lui Laurentiu Neghina


Stau si ma minunez ce vad ca se intampla prin Onesti ( dar si prin Romania) acum in prag de alegeri.  Oare chiar nu puteti vedea ??? Oare sunt atatea oameni inconstienti?? Nu vorbesc de candidati…vorbesc de cei care isi vor da votul…Doamne cat de usor puteti fi manipulati! E chiar atat de greu sa intelegeti ca, in timp ce voi va certati ca la usa cortului intre voi , ei, cei de la putere isi impart pozitiile cheie din primarie si bunul public?? In loc sa discutati despre candidati si despre programele lor pe perioada mandatului, voi va insultati si va denigrati unul pe altul, in numele politicii…
Vad cu stupoare cum ati ramas inca ancorati doar in galceava si nu puteti sa iesiti din ceata in  care va trimit intentionat candidatii la primarie. Ce are Neghina cu alegerile, oameni buni?? NEGHINA NU CANDIDEAZA! Dar cei care va trimit sa va razboiti in numele legii sunt invidiosi si gelosi pe Neghina. Nu-i intereseaza daca castiga ei, cine castiga si ce  va face pentru Onesti, tot ce vor este sa il umileasca pe Neghina…Invidie indreptata catre un  om care are succes financiar e raspandita  la Onesteni!
Postarea asta este o scrisoare deschisa pentru familia Neghina!
In primul rand vreau sa adresez cateva cuvinte copiilor Neghina: nu ascultati ce vorbeste lumea rea. Tatal vostru a muncit si prin fapte ( nu vorbe) v-a aratat ca se poate sa ai succes ( chiar si in Romania) El v-a aratat ca ,muncind ,te poti realiza si a muncit si s-a stresat ca voi sa faceti si  sa aveti o educatie. Chiar si fara diploma de bacalaureat tatal vostru a reusit ce multi nu au reusit. Tocmai de aceea sa fiti de doua ori mandri de el! Datorita succesului lui in afaceri, voi aveti obligatia sa continuati scoala si educatia, pentru ca numai prin educatie veti putea invinge mentalitatile primitive ale unor oameni!
Doamnei Neghina, ii spun doar ca o admir ca poate sa-si mentina calmul si dignitatea in jurul atator hiene.
L-am cunoscut pe Laurentiu Neghina cu ocazia campaniei de strangere de fonduri pentru Florinel Plantos in 2011 ( mai bine mi-as fi  tras singura o batatie buna decat sa sar sa ajut un asa individ, dar asta e o alta poveste si o alta greseala) Apoi l-am revazut pe Laurentiu si pe sotia lui o data sau maxim de doua ori , odata cu Campania electorala din 2012. Deci atat, alta tangenta  eu nu am avut cu aceasta familie. Dat fiind ca eu  nu locuiesc in Romania, consider ca nu sunt afectata personal de mentalitatea din Onesti si am  crescut cu alt tip de valori, asa ca vad situatia prin  cu totul alti ochi.
Toata lumea il acuza pe Nechina: “incult” “spagar” “penal” si vai Doamne cat de imoral e Neghina! Cata duplicitate!!! Aratati-mi unu care nu a dat spaga! Stiu, vor fi unii care vor zice: “EU , NU!” si eu le zic: Bull Shit! Te-ai dus la un birou si ai dus un buchet de flori ca tanti sa se uite mai repede la tine? Deci ai dat spaga!  Ai bagat un plic la domnul doctor in buzunar? Deci ai dat spaga!  Asta asa ca sa vorbim din punct de vedere moral….Cand eram in discutii cu Plantos, inaintea venirii mele in tara pentru campanie, ii spuneam ca ma interesez sa ma inscriu la facultatea de drept. El mi-a spus ca “ chiar vrei sa-ti omori timpul cu studiatul?? La banii tai poti sa ti-o cumperi!”
Oare Neghina e primul care a dat spaga pentru o diploma de bacalaureat?? Uitati-va in Parlament, nu am degete la maini si picioare sa-I numar pe toti spagarii! Doar ca Laurentiu e spagar pentru ca a fost  prins….Cum??? A fost prins pentru ca a fost  parat!  Pai, daca sunt atatea care au dat spaga pentru o diploma , de ce tocmai el a fost parat??? Raspuns: el era primar si undeva, pe cineva  a deranjat!
Dupa cum bine stiti , nu vorbesc decat despre ce am dovezi, sau despre ce stiu concret. Deci sa analizam:
1.       Chitcan, acum, la 57 de ani e inscris din Septembrie 2015, la doua facultati ( asa scrrie pe pagina lui de facebook) si ce, imi ziceti ca merge in fiecare zi cu gheozdanul la facultate si sta  la cursuri cu tinerii de 19-21 de ani??? Adica el nu da spaga??? Pai asta abia trecea clasa in liceu!!!
2.       Cristina Cioca , tot pe pagina ei, cica a facut  2  facultati , la Craiova si la Iasi!…zau?? Si in acelasi timp era cu carte de munca, postarita de la 18 ani ( din ce imi scria ea pe messenger) si maritata si cu copil si cu amanti..Zau??
3.       Ingrid Istrate, a terminat doi ani de facultate intr-un an si mastarat in acelasi timp, la mai bine de 30 de ani. Zau ?? Tot fara spaga??

Cei trei de mai sus nu au deranjat inca si nimeni, deci  nu are nimeni motiv sa-I parasca ( sa-I denunte). Stai, sa se  vrea vreunul din ei la primarie si sa vedeti ce de secrete ies la iveala! 
Si am si eu o intrebare: favorurile sexuale pentru ca sa capeti note de trecere,sau diplome  e spaga, sau placere??? In cazul asta, cine are curaj sa te denunte??
In 2001, am venit in tara cu doua gimnaste, una invitata sa participle la Internationalele Romaniei, ca singura reprezentanta a Canadei. Inainte de competitive am tinut sa le acomodez pe gimnastele canadience ,pentru o saptamana, in sala de la Onesti si sa le cazez la caminul scolii. Am platit si ne-am cazat la caminul liceului si ne-am antrenat in sala de la Onesti. In acest timp , am cunoscut-o pe Ingrid Istrate care statea si ea in camin ( era un fel de secretara ,asistenta dupa secretara scolii). Din vorba in vorba, am realizat ca ea a fost vecina de scara cu matusa mea! I-am impartasit ca sunt putin frustrata, ca nu am primit informatii mai amanuntite despre cazarea si antrenamentele de acomodare de la Ploiesti ( unde se tineau Internationalele Romaniei) Mi-a spus ca ma poate ajuta si  sa intreb  cum ajung la Ploiesti de un individ Popescu, care se ocupa cu concursul/ ospitalitatea.  “ Mergi la el, te poate ajuta, e prietenul meu” Ajunsa la Ploiesti, intreb de  D-nul Popescu si spun ca m-a trimis prietena lui, Ingrid!. Am primit un :” pssss, nu mai spune la nimeni, domnul Popescu e om insurat cu familie …Ingrid e amanta!!! Si  iata ca probabil domnul Popescu a ajuta-o cu diploma si poate, intuiesc, si cu actuala pozitie de director. De ce nu se sesizeaza nimeni ca Ingrid Istrate , desi e condamnata penal cu executare pentru conflicte de interese in cadrul pozitiei pe care o are la CSM Onesti, e inca pe pozitia de director??  Daca vorbim de moralitatea , de cee a  nu si-a dat demisia?? Imoralitaea e la moda, ba chiar unii sunt fara scrupule sau rusine si nimanui nu-i pasa!!! Nu imoralitatea deranjeaza in Onesti, desi unii asa trambiteaza, ci faptul ca Neghina e independent financiar! Invidia pe banii altora e pe culmi inalte!

Oare cati  oameni inteleg cum se administreaza o afacere….Nu este,cica, corect, moral sa afisezi numele firmei cand faci donatii si te implici in comunitate!! Zau?? Mai uitati-va in Bucuresti si alte orase mari. Orice firma, cu mandrie, anunta cand  doneaza ( chiar si un leu) unei cause ! Deci invidiosii  ar prefer ca Nevila sa cheltuie 100 de lei ( ipotetic vorbind) pe reclama , decat sa doneze 100 de lei nevoiasilor si sa-si faca reclama prin aceasta campanie…asta e doar pura invidie!

Fara diploma de bacalaureat, Neghina  are un excelent simt al afacerilor! In orice alta tara, un astfel de om ar fi laudat si ar fi apreciat pentru implicarea lui in comunitate. El si parintele Smarandi au fost promotorii asociatiei de tineret Onestin, care ar trebui sa fie o mandrie a Onestiului. Dar in Onesti, invidiosii il denigreaza si il ridiculizeaza! Neghina s-a implicat in comunitate si a ajutat, inainte de a fi Primar, oamenii nevoiasi. Eu, cu ochii mei am asistat cum batrani saraci , amarati  intrau in sediul Onestin (de pe langa Kaufland , pe atunci, in 2011) si isi luau painea promisa gratis.
Cand l-am cunoscut pe Laurentiu in Mai 2011, chiar el mi-a povestit cum a inceput afacerea, cat de greu i-a fost dupa revolutie,sa se descurce si cate sacrificii a fost nevoit sa faca, printre care si lipsa bacalaureatului. Laurentiu nu a ascuns niciodata ca nu are bacalaureatul luat …Se stia chiar si in timpul campaniei electorale.De ce nu s-a facut atata denigrare atunci ? Raspuns: Atunci el a fost unealta de care s-au folosit pentru a scapa de Lemnaru! Laurentiu  a deranjat prea mult dupa ce a fost ales.
Am mai tot citit ca  a fost reclamat si ANI il cerceteaza ...cum ca firma lui a facut afacere cu Primaria. Ok, aici Laurentiu a gresit, dar oare din afacerea cu primaria s-a imbogatit? A bagat in buzunar milioane de euro din fonduri europene??  Nu! M-am uitat, de curizitate la cifrele de afaceri ale firmei Nevila Fashion  care au fost, in 2014, de  17 milioane de lei , iar a celei investigate de ANI,  Aquila Fashion de  aproape 27 de milioane de lei si m-am uita si la suma stipulata de ANI ca ar fi incasat-o de la Primarie . Zau, vorbim de 18 000 de lei, cand firma are o cifra de afaceri de 27 de milioane ???…..
Am mai citit ca si-a pus oamenii lui in diferite functii in Primarie. Pai ce, e singurul , sau mai trist, credeti ca va fi ultimul?? Stiu ca Florin Tudor, consilier la primaria Buciumi are nevasta angajata pe o functie in Primarie. 
Iar daca Alexandru Cristea , ca primar il respecta pe Neghina si se sfatuiesc, jos palaria pentru el , pentru ca  stie sa respecte omul care i-a dat o sansa sa se afirme, prin asociatia de tineret Onestin, unde Cristea a fost presedinte. La cat de fatarnici, profitori sunt oamenii in Romania, atitudinea lui Cristea este foarte laudabila!
Nimeni nu vorbeste de locurile de munca pe care firma lui Laurentiu le-a creat. Nimeni nu vorbeste de oportunitatile pe care le-a oferit tinerilor, prin Onestin, nimeni nu vorbeste de ajutorul direct oferit oamenilor nevoiasi… Toti vorbesc doar de penalul , incultul etc.!!  Nu am auzit pana acum: “ Multumim Laurentiu Neghina pentru ce ati facut, va uram sanatate si succes in ce veti intreprinde de acum inainte si speram sa fiti alaturi de noul primar si onesteni cand si daca vom avea nevoie” Cand toti te ataca din toate unghiurile, este evident sa vrei sa te inconjori de   oameni de incredere…
Va plangeti ca nici un primar nu face nimic?? Poate e nevoie sa va schimbati atitudinea fatza de primar, sa fiti acolo si sa puneti un umar la treaba si la decizii, sa mai si apreciati ( cel putin intentia unui om) si nu doar sa criticati!
Ajutati la formarea unor noi firme si locuri de munca, nu santajati cele existente!