duminică, 31 august 2014

Sa radem cu o gluma proasta!!! :)


Redau mai jos un e-mail de al lui Lica Chitcan….. Am observat imediat ca a scris “o zi frumoasa de toamna” in ….Aprilie!!!! M-am gandit innocent: ce zapacit! Apoi m-am gandit ca ma testeaza, sa  vada daca cumva il voi cicali cu asta,  cum faceam in adolescenta….Intotdeauna ii spuneam, ca nu e frumos sa fumeze cand e cu mine, sa nu mearga cu mainile in buzunar , sa nu raspunda doar radicand din umeri…etc.. Nu am dat prea mare atentie, inafara de aceste doua aspecte de ce ar fi scris toamna in loc de primavera…..La luni bune de zile, cand eu si Lia am inceput sa conversam si sa schimbam e-mailuri, am observat amandoua, ca Lica facea “cut and paste” Ii scrisese Liei o scrisoare identica prin Octombrie 2009… J  Ea era foarte mandra ca, de fapt, ei ii trimise originalul…..saraca , nu avea de unde sti ca , dupa discutiile mele cu fosta lui sotie, Mioara, si ea la randu-i a primit de la Lica ceva asemanator…..




Lia, l-a iubit atat de mult, incat l-a  analizat in detaliu,sperand ca asa, il salveaza...I-a analizat cum reactiona cand mintea, cand era confruntat cu minciuna spusa, cum si cand avea tremurici noaptea, iar convulsiile erau proportionale cu stresul din timpul zilei, mai ales cand era prins cu minciuna, descusut atent de unele situatii, sau cand simtea ca pierde teren. Convulsiile nu aveau nimc de a face cu stresul situatiei financiare….acolo, Lica e cam aerian.
De curand a postat un tablou cu titlul: “dimineti cu ferestre deschise” Acum, ori nu are inspiratie, ori si aici da “cut and paste”, pentru ca , imi scriese si mie un e-mail cu acest titlu…..mai jos, redau si un e-mail de la el, cu acelasi titlu….





Asociatul meu, crede ca, picura imi seamana  si ca atunci cand a pictat acest tablou, Lica Chitcan  se gandea la mine!!!! Hai, ca , individual, m-a calcat pe nervii nervosa!!! I-am zis… total gresit: chiar daca portretul e cu  o femeie blonda si destul de flexibila, ca mine ( ca  am fost gimnasta la vremea mea) nu e vorba de mine!!!! Daca ar fi fost, m-ar fi pictat cu niste bancnote de 100 de euro in jurul meu !!!! J J

Si sincer, am greturi la ideea ca un soarace s-ar fi gandit la mine si as prefer sa mananc un sobolan pe gratar!  Gata, din momentul asta tin post…..negru! 

sâmbătă, 23 august 2014

LICA CHITCAN si prietenul lui de suferinta, FLORINEL PLANTOS



Fratilor, sunt coplesita…..cred ca ma apuc de baut ( sau mai bine de  tricotat, ca tot voi deveni  eu bunicuta in curand) dar, NU MAI POT….

Va aduceti aminte ca intr-o postare anterioara v-am destainuit cat de fericita si multumita sunt ca prietenul de suferinta, si cel care m-a murdarit cu tot atat de mult noroi ca si LICA CHITCAN, stiti, marele ziarist FLORINEL PLANTOS, anunta pe facebook ca s-a logodit????!!!!

Am intuit de ceva vreme ca e “on cloud nine” ( cum canta Brian Adams) asa ca , in momentul in care a aparut anuntul ,nu am fost prea surprinsa….In sfarsit, Florinel e ocupat….e indragostit!!!!  Dar cine e femeia?? A aparut imediat si numele ei, se numeste, Cristina ( ca sa fie in ton cu prietenul lui , ca pe concubina lui Chitcan o cheama tot, Crsitina, Cristina Cioca….got it???) Din curiozitate, ii vizitez femeii  pagina de facebook…..tanara, frumusica, cu prieteni, cu familie, cu copii…deci e reala!!!!! Mare minune…..parca ma cuprindea un fel de nostalgie ca “relatia” mea cu Florinel a fost doar  in capul lui….pai, de ce nu a putut fi si in capul meu????!! J J  Gata, si ca in McBeth a lui Shakespeare , “what’s done is done”  Ba chiar am meditat, ca , poate zicala: “ cine se aseamana se aduna “ e falsa si nu are intemeiere….
Iata , un barbat, care stie ce vrea si ce simte….si odata ce si-a gasit jumatatea, e gata sa spuna lumii ca s-a logodit, si sa arate  cine e femeia aleasa… Nu cum a facut LICA CHITCAN,  sa scrie pe facebook ca e , cica , casatorit…dar sa nu spuna cu cine…si nici ca CRISTINA CIOCA, care si-a adaugat la nume si cel de Chitcan, dar nu scrie nicaieri ca e maritata si cu cine….Florinel si Cristina lui, au spus amandoi si fiecare imparte,ca sunt logoditi si sunt  impreuna…..Cioca a asteptat sa apara conflictul lui Chitcan cu mine si abia atunci, pac, a aparut si-a adaugat si  numele Chitcan  pe pagina ei de facebook…..dar, doar pe facebook,  nicaieri altundeva, nu e Chitcan….poate, doar ca  sa-i salveze onoarea lui Chitcan…dar, mai repede, cred eu, sa tina ochii pe viitoarele , potentiale amante….ca, nici nu primea prietenia ,nea Chitcan, de pe la o femeie frumoasa, sau fara poza  reala de profil si Cioca , repede isi arata ghiarele ( scuze,isi arata  numele de Chitcan) si prietena, cerea  pace si ii dadea si ei prietenia…. Ce tot spune lumea , analizam eu, ca “cine se aseamana , se aduna”???  E falsa zicala. Uite, chiar prieten fiind cu Chitcan, Florinel, al nostru e baiat de baiat….  Am fost un pic mai relaxata si mai fericita, cu Florinel ocupat fiind cu Cristina lui  si in luna de miere J , mie,  mi se micsorase haita de lupi!!!!!

Dar, fericirea mea nu a tinut mult…..si logodna s-a rupt! Cineva ma sfatuia sa nu mai intru pe facebook….pai fratilor, e telenovela curata si nici macar cablu TV nu trebuie sa platesc!!!! Asa ca, va fac  un rezumat , repede , ca la fotbal:  minutu’ 1 :Cristina lui Florinel sterge “logodita cu Florinel Plantos” minutu’ 2: Florinel sterge numele Cristinei, dar, atentie, pastreaza statutul de “logodit” ….minutu’ 3: Cristina adauga un eveniment pe pagina ei,cica, casatorita cu “Constantincristi”….minutu’  4: Florinel isi sterge statutul de “logodit”…minutu’  5: Cristina il elimina pe Florinel din lista ei de prieteni….minutu’ 6: Florinel posteaza in draci tot felul de mesaje sapunoase si cica romantice….si  asta e minutul cand zic ca nu mai pot si sunt gata sa ma apuc de baut….prea multe evenimente pentru mine in mai putin de 2 saptamani….dragoste mare, dezamagire si mai mare!!!!








Cand vazui ca LICA CHITCAN i-a dat doar un mic, slab si prapadit “like” la evenimentul de logodit a lui Florinel, mi-am zis: ce mojic, ce gelos!!!! Prietenul lui, omul care m-a infruntat pe mine cu cele mai murdare cuvinte, ziaristul care l-a facut prin articolele lui, prieten cu Papa si  l-a caracterizat ca pe un Cristopher Columbus, care a cucerit Italia, si tu, Chitcane,  ii dai doar un sifilitic “like”???

Dar stati, poate totul a fost doar un episode de telenovela si Lica Chitcan a fost in prealabil informat ca nu-i Reality TV….daca e asa, gata, Florinele, termina cu plansul si cu bocitul pe facebook, ca nu mai pot…ma apuca dracii….Acum sa vad cum te sustine bunul tau prieten...poate ti-o trimite pe Cristina lui sa-ti tina de urat!!!!!

Asa ca am prins curaj si o sa cer si eu iubirii mele sa se casatoreasca cu mine…daca accepta, imi voi schimba statutul pe facebook si imi voi schimba numele…. Doar ca nu are facebook….va trebui sa-I fac un cont !!!  Si mai e o dilemma…. are doar un  nume: sa il atasez pe al lui la al meu sau pe al meu la al lui, ca eu sunt femeie moderna si accept orice varianta. Va tin la current!

joi, 21 august 2014

LICA CHITCAN-care-i minciuna si care-i adevar???



Imi este usor sa spun acum, ca nimic in viata nu se intampla…intamplator, ca totul are un scop anume si ca din evenimentele vietii,  niciodata nu doar pierdem , sau nu doar castigam…depinde mult de cum ne raportam , noi insine, la aceste evenimente din viata noastra….
Pot sa spun cu certitudine ca am mai mult increderere in instinctele proprii si mi-am promis sa reactionez mai mult bazat pe le si mai putin pe logica.
O vorba circula aici : tradusa din engleza ar suna cam asa: daca are 4 copite, o coama si tropae, e un cal…va trebui sa-mi dai dovezi serioase, sa ma faci sa cred ca e o zebra! Deci, sa lasam instictul si prima parere sa decida….
In adolescenta, Lica Chitcan nu m-a impresionat la prima vedere….in schimb, era un bun prieten si bun ascultator… nu am fost iubiti, dar am cunoscut fluturasii iubirii impreuna. Lica Chitcan era un tanar fara idealuri….daca eu la 18 ani, voiam sa vad lumea,sa devin avocata, ori un biologist care sa studieze mutatii genetice, Lica nu avea nici un fel de asteptari de la viata ( sau cel putin nu le discuta)  Nu putea sa-si sustina , in fatza mea nici un fel de argument ( ideologic sau filozofic) si in orice provocare  parca argumentam singura….asta a fost si motivul pentru care i-am cerut sa ne despartim… compania lui devenise plictisitoare…Din ce mi-a scris cand ne-am reintalnit, am inteles ca , a ramas cu parerea ca am fost o oportunista si m-am maritat cu sotul meu pentru oportunitatea de a pleca din tara. Dar nu a fost asa, a fost o frumoasa poveste de iubire si multi din oras pot sa confirme acest lucru…Crezand in capul lui ca l-am parasit pentru ca nu mi-a putut oferi,el insusi, sansa de a pleca din tara,m-a categorisit drept o oportunista si poate si de aici dorinta lui de razbunare….si desi am intuit asta in timpul relatie noastre virtuale, nu am vrut sa cred ca tocmai el ar face asa ceva…
De la inceput, e-mailurile lui au fost cat se poate de frumoase si sensibile…si ce femeie nu ar vrea asta? Ce femeie nu s-ar simti incantata sa vada ca baiatul din adolescenta INCA o iubeste???  Nu aveam sa stiu ca, de fapt, tactica lui Lica Chitcan era sa cuceresca femeile care se aflau intr-o perioada sensibila emotional….la mine, problemele si tensiunile cu sotul meu crescusera  si casnicia era in impas…Lia, amanta cu care m-a dublat, trecuse printr-un divort datorita infidelitatii sotului, Cristina Cioca , trecuse printr-o relatie cu un tip mai tanar ca ea, care o papase si de bani…..numitorul comun al acestor relatii?? Femei cu bani, cu o situatie financiara buna ( cel putin la vremea relatiei respective) si nefericite din punct de vedere sentimental.
In monentul in care “robinetul financiar” se inchide, relatia se sfarseste….daca femeia isi accepta pierderea si tace, relatia se termina” frumos”, daca femeia isi cere drepturile, Lica devine agresiv si un mare mincinos….
Sa comparam impreuna “ before si after” ….
Redau mai jos cateva e-mailuri de ale lui si apoi tot comentariile lui, cand s-a simtit amenintat ca fac public povestea acestei escrochetii.

CLICK PE FIECARE POZA PENTRU A PUTEA CITI:






Dar iata ce scrie intr-un comentariu, cand a aflat ca voi posta totul intr-un blog si ca am de gand sa scriu un roman bazat pe aceste intamplari:









Dar escrocu-i escroc si stie cum sa te abordeze, dupa ce iti cere insistent sa fii deschisa, sincera cu el si sa ii spui adevarul:






Cica nu-l intereseaza aventurile....probabil in momentul in care imi scria mie e-mailul de mai sus, era la telefon cu Lia Gornoviceanu si pe messinger cu sotia, Mioara...si la amandoua se plangea cat ii este de greu singur, ce amarat e el si ce greu o duce cu banii....

Ultimul e-mail pe care l-am postat ,este dupa o discutie destul de serioasa in care imi cerea bani siin care atinge un pic si ideea , cum urma el sa ma plateasca, vanzand utilajele, daca nu ar fi fost instare sa-mi restituie imprumutul.....poate ar trebui sa spun ca utilajele au fost cumparate initial de firma Mioarei. Cand ea a plecat in Italia, la indemnurile lui si ale soacrei ei, Lica i-a cerut o imputernicire sa poata, cica , plati facturile firmei....tot ce a facut a fost sa isi treaca utilajele pe numele lui si sa-i scoata firma in insolventa.....

Deci, revenind la acea zicala englezeasca: daca are copite, coama si tropaie e cal…..in cazul lui Lica Chitcan, doua comentarii care se contrazic….una e mincinoasa! In cazul acesta, cum calificam un om ca el??? Om  de onoare….?????

In urmatoarea postare voi vorbi de “ cine se aseamana , se aduna” si ce defineste o prietenie in mentalitatea lui Lica Chitcan….



luni, 18 august 2014

Lica Chitcan-falsul care picteaza copii-partea a-II-a


Citeam pe undeva pe facebook ca “atunci cand suntem morti, nu stim ca suntem morti, la fel si cu prostul, nu stie ca e prost” Cam asa ceva ….citeam azi dimineata un comentariu al lui Lica Chitcan, incercand sa justifice,de ce crede el ca trebuie sa ceara sume colosale, pe un fals… sa mor de ras, inainte de cafeaua de dimineata!!! Cand vine vorba de Lica Chitcan, intrebarea si dilemma mea e:  “e oare asa de prost, pe cat se afiseaza, sau atat de destept, de crede ca toti ceilalti in jurul lui sunt  idioti ???”

Redau mai jos, comentariul lui…Oare neuronul  ala, care il are, dormea la acea ora???




Nea Chitcane, pai normal, ca Adrian Nastase a facut un asa comentariu, la misto….stie toata lumea ca incerca sa justifice bani furati ( cine nu isi aduce aminte de matusa Tamara???) sau poate sunt originale…dar nu va spune asta la televiziune…ca doar nu crezi ca, acele tablouri, le-a cumparat cu bon fiscal de la vreo  “Action House”,  precum, Christie,  in New York???  

Unde, puii mei, sa mai fie loc de inteligenta, cand e atata prostie si inganfare in acel cap???

Nu mai incerca sa prostesti oamenii….o copie nu are valoare, punct! Iar cand mai si furi semnatura pictorului original, atunci e FURT!!! Se pedepseste penal…. Un adevarat  Pictor, face originaluri, are un scop, un mesaj, o poveste de spus, in picturile lui. Tu esti un second hand Pictor….dar un escroc original, trebuie sa admit.

Si ca sa intaresc afirmatia de mai sus, pot sa mai va redau o alta afirmatie a lui Lica Chitcan, cum ca adevarata  arta a picturii trebuie sa placa ochiului, si nu geometriei, abstractiei sau a dezordinei  mintale  …etc.  Cam asa ceva, si  se  se pare,  ca  asa ar fi zis Tudor Arghezi.


Se pare, ca Lica Chitcan nu are habar cand a trait Tudor Arghezi si cand a aparut picture moderna…..

Iata, mai jos o pictura , care  place la ochi si alaturat , una care pare ceva, ca o dezordine mintala,ceva despre ce vorbea Lica Chitcan….are dreptate nu-i asa???

 Ei bine, frumoasa floare este pictata de un…..elefant, da, am scris bine…ELEFANT! Cealalta este a pictorului Jackson Pollock si a fost vanduta la pretul de 7.4 milioane de lire….

LICA CHITCAN, nu mai prosti lumea si mai  lasa spalarea  de creier ,totul doar pentru a te avantaja….

joi, 14 august 2014

LICA CHITCAN si bunicutza CIOCA


Dupa toate investigatiile, marturisirile prietenelor, CRISTINEI CIOCA si ale lui LICA CHITCAN despre ea, trebuie sa marturisesc sa ma intorc la intuitia mea initiala cand vine vorba despre aceasta femeie…..oricat am analiza atitudinea ei, imi este peste masura sa ii inteleg reactiile….

Fica ei, pe facebook, posteaza doar vreo 3-4 poze cu noul ei ingeras. Cristina Cioca, la toate , da doar un mic, ascuns “like” …..Zau, bunica??? Atata esti in stare???

Sincer imi este mila de ea. Femeia asta  are interzis de la Lica Chitcan sa faca mai mult….o iubeste atat de mult, ca i-a interzis sa se comporte ca o bunicuta….poate lui Lica Chitcan ii este rusine sa traiasca langa o bunica ( tocmai el care incearca sa para mai tanar decat este, vopsindu-si parul, depilandu-se anghinal???) poate Cristina Cioca are interdictie sa comenteze, pentru ca fica ei a avut tupeul sa  il stearga pe marele Lica Chitcan din lista ei de prieteni, poate fata, e mai desteapta decat maica-sa si a refuzat sa ii dea bani, cert este ca imi este mila de Cristina Cioca…dar isi merita soarta. O mama si o bunica ca ea, chiar merita  linga ea un escroc ca Lica Chitcan….
 

miercuri, 13 august 2014

LLICA CHITCAN-Falsul, care picteaza copii


Cand am inceput acest roman si mai ales acest blog, intentia mea a fost si a ramas aceeasi. Vreau sa scot la iveala toate marlaniile, escrocheriile si imbarligaturile pe care le face LICA CHITCAN, acest om  mic, sau dupa cum l-a numit un cunoscut om al legii din Onesti, un om fata coloana vertebrala. Un barbat adevarat, un om de omenie, un crestin in adevaratul sens al cuvantului nu se foloseste de oameni, nu cerseste nici bani, nici favoritisme, nici atentie, nici omagii si nici nu se ascunde dupa fusta femeilor din viata lui…un barbat adevarat isi respecta promisiunile, cuvantul dat si o strangere de mana e tot atat de “legal” pentru  el ,ca si o hartie semnata la notar. Nu am avut intentia niciodata sa imi dau cu parerea asupra talentului, sau non-talentului lui LICA CHITCAN, ca Pictor….adica vorba ramanului: ce are …sula, cu prefectura???? E ca si cum,  am zice, ca Unibomer, Ted Kaczynski a fost un matematician prost, doar pentru faptul ca a fost un criminal….Nu am avut  niciodata intentia de a amesteca cele doua vieti ale lui Lica Chitcan….dar, asta nu inseamna, ca nu am un minim de cunostinte la acest subiect….eu nu am pretins niciodata ca am inclinatii artistice, nu pictez precum Cristina Cioca si nici nu ma aventurez sa cred ca ma pricep la toate….dar, macar o data am sa-mi spun si eu parerea…..

Zilele acestea, Lica cere ajutorul “prietenilor “ virtuali , sa-si  dea cu parerea, cam cat ar  valora un “fals” al  Mona Lisei, pictat de el….

In primul rand, sa nu il subestimati pe acest escroc: stie bine unde “bate”….probabil are nevoie de bani, sau trebuie sa abureasca pe cineva , care ii cere banii inapoi…..poate chiar pe Cristina Cioca, poate pe fiul lui, de la care vrea sa scoata bani….el stie ca unii prieteni, vor sari sa-si dea cu parerea si astfel el poate sa arate ca “valoreaza “ asa mult….ca e de incredere, ca banii sunt, doar trebuie sa astepte, sa vanda tabloul….bull shit, my friends….singurul care a sarit sa-si dea cu parerea a fost Eugen  Ungureanu, care a tipat, ca la licitatie: “5000 de euro” Oare Eugen Ungureanu stie mai mult ca mine??? Ma indoiesc….este un impresar, care isi face reclama lui si sotie, folosindu-se , ca si Lica , de “prieteni virtuali” A format peste 200 de grupuri si multe conturi false pe facebook ( unul mai nou este cel al Roxanei Vaidas) si tot el detine Onesti exclusive si multe altele. De unde stiu? Chiar de la un  alt sustinator inflacarat al lui LICA CHITCAN , Florinel Plantos , care la randu-i are multe conturi false…..si cum, din spusele lui Lica Chitcan: barbatii se ajuta si tin unii cu altii ( la astfel de marlanii-adaug eu) iata ca se dovedeste a fi  adevar…. Din nefericire pentru Lica Chitcan, lumea a inceput sa il citeasca destul de bine si zambesc victorioasa la replica data de un altul: “3000 de eruro falsi” –genial man!!!!

Lica se bazeaza pe stupiditatea celor din lista lui, a oamenilor de rand care il cred….Daca a fost el in stare sa-si convinga mama ca, eu sunt paranoica si  am revenit in tara sa-l rapesc pe el si pe fiul lui si sa-i aduc cu fortza in Canada!!!!!  Baba l-a crezut, probabil ,ca alti neinformati, care poate au auzit pe la TV de traficanti de carne vie,  de oameni luati cu fortza si dusi sa munceasca prin Italia, Spania…..Helloooooo: nu in Canada! Ai nevoie de viza , zbori cu avionul, ai nevoie de un pasaport…doar Canada nu-i la Piatra Neamt!!!! 

Cica “falsul”, pictura pentru care cere sa ii fie estimata de necunoscatorii virtuali, e intr-o galerie, in Roma ,de un an de zile…..sa mor de ras. O galerie de arta e un  business….proprietarul face bani  din comision, vanzand lucrari…..scopul lui este sa vanda lucrarea, ca sa-si scoata profitul. Nici un proprietar de vreo adevarata galerie nu tine o lucrare un an de zile ( poare in deposit): ori o vinde, ori coboara pretul, ori o da inapoi si face loc pentru alte lucrari, care se vand…..Capisce, Seniore???? Hai, nu mai prosti lumea!!!

Nici macar nu avea habar ca, ce face el se cheama copie si nu fals: cica nu mai stie romaneste si asa zic italienii, cica “falsari”!!! Dupa cateva luni de Italia, iaca un roman educat, care nu mai vorbeste romaneste…..am mai intalnit eu increzuti ca el….Sa ne intelegem: el e falsul, care picteaza copii….poate ar trebui sa postez cum m-a trimis  LICA CHITCAN inapoi in clasa a doua, ca sunt inculta si nu stiu sa scriu corect pe romaneste…..tu esti un Italian vero, acum dupa trei luni de Italia, si eu o inculta dupa 34 de ani in Canada???? Contadina analfabeta!!!!




Iata si articolul scris de Florinel PLantos in "marele lui Ziar, despre cele peste 200 de grupuri infiintate de Eugen Ungureanu:

sâmbătă, 9 august 2014

ping-pong uman.....

Vai , vai ,vai.....

Oamenii astia nu sunt in toate mintele...acum Cristina Cioca isi vrea fica minora inapoi....ce mai , copila e ca o minge de Ping-Pong. Cand mai vrea ceva bani de la tatal ei, de pensie alimentara, o ia la ea acasa.....acum cred ca Lica o ia cu ei pentru ca fata ii da atatea "like-uri si ii posteaza activitatea pe pagina ei ...ha,ha, ha...glumesc desigur....dar ma intreb: oare de ce mama minorei nu a depus actele cu numele de Cristina Chitcan Cioca si doar ce Cristina Cioca???? Nu a avut timp sa-si schimbe actele??? Saracuta, bine ca si-a schimbat numele pe facebook....." ia tu fata, da-mi mie fata, ia tu fata, iau eu fata".....toate acestea, pentru 250 de lei pensie alimentara!!!!! Offff, scump mai e sa traiesti langa un concubin ca Lica Chitcan!!!!  :) :)




 

vineri, 8 august 2014

Lica Chitcan-abuzul emotional al femeii de langa el


http://soundcloud.com/popaliky/eu-mioara-29072013-1/download



Asa cum am promis de ceva  vreme, afisez o conversatie intre mine si fosta sotie a lui Lica Chitcan. Conversatia e facuta cu mai bine cu un an in urma, dupa vizita mea la ea , in Italia. Poate ar fi bine sa o ascultati de doua ori……prima data, veti  intelege  cate manipulari a facut aceasta jigodie….cum isi foloseste  mama si pe cei din jurul lui, in toate invartelile lui… si totul cu  calmul unui “ucigas in serie” A doua oara, fiti atenti la starea de spirit a acestei femei….este tipica omului abuzat emotional…..

In Romania nu exista legi definite pentru protectia femeilor abuzate….daca abia de curand au aparut legi impotriva abuzului fizic, a violentei in familie, legile nu au inca o implementare concredta si cei care ar trebui sa protejeze femeia si copii,  sunt inca, cu mentalitati invechite…. nu exista un mod clar de ai verifica sau instrui pe acesti oameni ai legii….Nu exista cursuri periodice, pe care oamenii legii sa fie nevoiti sa le ia, pentru a-i informa si  instrui in modul in care trebuie sa reactioneze in astfel de cazuri…

Stiu , de un caz concret, cand sotia, a sunat la 112 si a cerut ajutorul politiei impotriva unui sot care o batea…ajuns la apartamentul femeii, prima intrebare a ofiterului a fost: “L-ai provocat? Ce i-ai facut sa se poarte asa?” Cum sa inteleaga un ofiter incult si usor de spaguit ca reactia violenta a sotului  nu e vina victimei??? Reactia abuziva, atat fizica , emotionala si psihica pe care o primeste NU SE DATORESTE  vre-unui mod concret in care ea a reactionat…..Este un dereglaj al persoanei care abuzeaza…o incapacitate de a comunica, sau de a pleca, de a lasa in spate, stresul si tensiunea…..in Romania nu exista cabinete de consiliere pentru  familii , accesibile financiar tuturor nivelelor sociale. Consilierile facute de popi sunt  periculoase, avand in vedere ca ortodoxismul plaseaza  barbatul in “fruntea “ familiei si femeia este vazuta ca o subalterna.

Daca abuzul fizic e usor de vazut si documentat, abuzul emotional este greu de definit, greu de dovedit si este mai periculos decat cel fizic. Atata timp cat, biserica promoveaza inferioritatea femeii, “sexul slab” ,guvernul va avea o slaba sansa de a promova legi de egalitate intre barbat si femeie si de a considera responsabilitatile familiei o indatorire egala intre cei doi….

Societatea romaneasca accepta atitudinea de “don juan” a barbatului si femeia TREBUIE sa-i accepte “escapadele si iesirile” pentru binele familiei. In cele mai multe dintre astfel de cazuri, tensiunea dintre cei doi soti creste, copii cresc in astfel de tensiuni si de cele mai multe ori baietii devin abuzivi si adopta atitudinea tatalui lor fatza de femei….si asa se creaza un lantz al slabiciunilor…..

Vad peste tot, slogane, postari pe retele de socializare in care femeia trebuie sa “ fie buna , sa ierte, sa taca , sa sufere, sa accepte, sa iubeasca in toate circumstantele” Rar vad postari in care barbatii accepta femei inteligente, independente, mai destepte si cu pozitii sociale mai inalte ca ei, mai educate… Femeile independente, care stiu ce vor si obtin ce si-au planificat, sunt considerate tupeiste, nebune, rele si urate…

In Romania nu exista custodie comuna, unde copilul sa stea 3 zile la un parinte si 4 zile la celalalt.. Barbatii nu au si nici nu isi formeaza , in cazul acesta , responsalilitati parentale….considerand ca pensia financiara este singura lor  datorie…poate, tocmai de aici si dorinta multora de a alerga doar dupa bani. Daca analizam faptul ca Lica Chitcan , mama lui si fratele au fost parasiti de tatal lor si lasati fata ajutor financiar ( mama neavand niciodata un servici) poate intelegem de ce la  Lica Chitcan gasim  atat de mult dorinta de a manipula oamenii pentru bani….

Abuzul  emotional are un efect cu atat mai mare ,cu cat victima sta mai mult in preajma abuzatorului. Abuzul emotional  devine chiar  periculor,  cand victima incepe sa considere ca, este vina ei pentru tot ce se intampla  si chiar ii este mila de abuzator….

In cazul Mioarei, fosta sotie a lui Lica Chitcan, procesul de vintecare e lent si lasa cicatrici adanci….Dar, la un an dupa aceasta conversatie, pot spune ca e o femeie schimbata, optimista si cu mai multa incredere in fortele proprii. De cealalta parte, Lica Chitcan va continua sa faca ce stie sa faca : sa foloseasca  oamenii din jurul lui pentru binele lui personal. Ca un parazit, se lipeste de urmatoarea victima si o paraseste cand nu mai are ce obtine de la ea….

marți, 5 august 2014

Lica Chitcan-manipularea minorilor!


Am aflat prima data de existenta  Cristinei Cioca prin Septembrie 2011 de la amanta de atunci a lui Lica Chitcan. Pe mine nu m-au interesat niciodata femeile din viata lui…doar ma interesa sa aflu direct de la Mioara , sotia de la acel timp, ce fel de om, barbat, sot, tata, a fost el in toti cei 30 de ani de casatorie, si cat de dereglat psihic e cu adevarat!  Nici o femeie nu te va minti despre asta….si era singura care simteam ca-mi va da un raspuns  sincer. O data ce m-am trezit din naivitatea mea, am intuit si realizat ca tot ce facuse Lica  a fost  pentru bani , dar nu am exclus faptul ca a fost si putina razbunare…razbunare ca in tinerete l-am parasit….Acum aveam in fatza o femeie inselata de Lica Chitcan…..Lia Gornoviceanu era in postura de amanta inselata..si nu odata, ci de 3 ori: odata cu mine cand am ajuns in Romania, a doua oara cand am ajuns la Onesti si atunci in 2011 cu Cristina Cioca…imi era mila de ea!  Facuse destul de multe investigatii  de una singura si stia multe de Cristina , dar eu ajungeam la Onesti si voia adevarul… Aflase, de la un prieten de a lui Lica Chitcan, numele ei, unde lucreaza, ca are doua fete, ca era divortata, ca avusese tot felul de relatii dubioase….daca eu sunt impulsiva  si am pus punct repede relatiei cu Lica si  i-am si spus  direct, ce cred despre toate activitatile lui de curvar, Lia a avut o alta abordare: poate il voia inapoi, poate, voia sa afle cat mai multe, chiar din gura lupului ….ea a rama calma, s-a prefacut ca il intelege si il asculta…. De la ea  am aflat si e-mailul Cristinei Cioca ( Lia s-a infiltrat in lista ei de facebook si femeia  avea e-mailul la vedere….cand Lica a vazut asta, probabil i-a cerut sa o stearga si Lia a fost nevoita sa-si faca un cont fals, pe numele “Marius Caragea” si atat eu ,cat si ea avem parola si urmaream  activitatea Cristinei….

Iata cateva franturi din conversatiile mele cu Lia Gornoviceanu de prin Noembrie 2011. Se poate citi cum il ajuta Lia financiar ...ce minciuni spunea Lica si cat de urat vorbea de Cristina Liei. acelasi barbat, care , de fatza cu Cristina, si-a amenintat sotia ca"ii manca ficatii si ii sparge capul" daca face ceva sise opune divortului. Acesta este barbatul "sensibil" pentru care se merita sa-ti sacrifice relatia cu propriile fice!!!










In tot timpul acesta, eu am considerat-o pe Cristina o victima….urmarind activitatea ei am vazut ca relatia celor doua fice, era una foarte frumoasa. Ca mama, sa vezi atata dragoste si apropiere intre ele, era induiosator….Cristina, posta poze cu ele, comentariile erau positive, era mandra de ele si pareau foarte unite….

Unde e acum toata aceasta relatie??? Ce  s-a intamplat?? A intrat un bou pe fir. Manipularea lui Lica Chitcan sfideaza orice reactie normala. Aparentele inseala cand vine vorba de relatia Cristinei cu Lica…. Iar daca in ziua de azi relatia pare altceva, e pentru ca blogul meu ii ogliga pe amandoi sa salveze aparentele. Poate e karma lui, sau poate, e chiar a ei, pentru tot ce a facut in trecut….De ceva timp, facebook-ul ei si de curand si al ficei ei mai mici ( cea care INCA poate fi manipulate de Lica) au devenit loc de reclama pentru Lica Chitcan …

Cum am zis, peretele ficei, loc de reclama pentru Lica Chitcan. "Sunt mandra de tine" Wow, o minora spune asta public, despre concubinul mamei....manipulare sau interes???

 
 Nici o urare ficei din partea propriei mame, dar in schimb, fica ei a primit ceva frumos din partea soacrei.....

 
Acum cateva zile, cea mica, a trimis un mesaj de ziua surorii ei care, mamica de cateva luni de zile, abia a implinit 21 de ani. Taguiti la mesaj,  a fost si Lica si Cristina ( in aparenta, sa arate ca ei trei sunt o familie unita!!!) Zau? De ce atunci nu a aparut pe peretele lui Lica Chitcan??? Poate pentru ca fiul lui ( care acum e in oras, in vacanta) ar putea sa vada?? Nu e exclus  sa incerce sa-si abureasca, cu iluzii efemere fiul, ca sa-i dea ceva bani lui sau bunicii…..oare, de ce sa-si  enerveze fiul cu  postari  cu fata concubinei??? Ce mama , ce bunica nu posteaza poze cu fica si primul ei nepotel,macar o poza?? Un comentariu, o felicitare …ma rog, ceva!!!! Dar e pe facebook aproape zilnic si posteaza orice despre Lica Chitcan???  Naiva?? Proasta?? Sau fortata de imprejurari???

Dupa ce Lica Chitcan a tauguit ficele mele intr-o postare umilitoare , am trimis si eu ficelor concubinei adresa de web a blogului. Nu trimisesem niciodata nimic , pana atunci, ficelor ei,  considerand ca e problema mea si a lui Lica, nici macar a concubinei…. Dar…..fight fire with fire!

Mare mi-a fost mirarea sa vad ca fica ei cea mica, o pustoaica de 13 ani,a inceput sa converseze cu mine si sa spua tot felul de lucruri, aceleasi pe care le sustinea Lica si pe care nu ar fi avut de unde le sti, decat daca i s-au povestit de la Lica sau Cristina!!!!

Ficele mele, amandoua majore ( 32 de ani si 27 de ani) una professor universitar, cealalta avocata, ar fi avut destule oportunitati sa ii scrie, chiar din punct de vedere legal, dar, mi-au aratat ce au primit  si au decis sa il blocheze si mi-au spus ca e treaba de oameni maturi si eu sa continui ,ce consider ca e necesar sa fac.

Sa folosesti un copil sa iti duca bataliile ?? Educatie de mahala din partea Cristinei sau manipularea lui Lica???

Inca tind sa cred ca e manipularea lui Lica…..imi este greu sa cred  ca o mama si-ar lasa ficele manipulate si folosite in felul acesta….dar trebuie ori sa fii proasta rau, ori sa ai niste interese bine ascunse sa dai voie ca toate acestea sa  se inplample!!!!