vineri, 29 noiembrie 2013

analize psihologice....


Am vazut azi ca, in sfirsit, Cristina Cioca , a dat un like la poza fetelor ei…..asta m-a bucurat! Poate si-a dat seama de adevarul pe care tot il spun aici, poate, a facut-o de ochii lumii….nu conteaza ca like-ul  a fost dat cu iubire si dragoste, de vazul lumii, sau fiindca asa i-a cerut Lica….fetelor, cu siguranta le-a placut ….si asta e cel mai importat!

Din ce mi-au spus cunoscuti de ai Cristinei, din ce am vazut pe pagina ei de facebook si din ce imi scria ea, am tras concluzia, la incepul relatiei ei cu Lica, ca era  o mama tare mindra de fetele ei si plina de iubire. Stiu ca nu poti sti cu exactitate, si facebook nu e cel mai bun mod de a cunoaste sentimentele cuiva….si totusi…..la inceputurile paginei ei de facebook, erau multe poze si comentarii frumoase cu si despre ficele ei ( asa cum orice mama face, mai ales una care e divortata si care uneori trebuie sa fie si mama si tata pentru copilul ei)  dar, cu cit relatia ei cu Lica avansa , si Lica avea si mai strins controlul asupra ei, cu atit mesajele si pozele cu ficele ei se imputinau. Oare va spune ceva daca v-as zice ca Lica nu l-a a vut pe Mircea in lista lui de prieteni pe facebook , decit incepind cu vre-un an si  jumatate in urma??? Dar nici asa, Lica nu i-a spus niciodata lui Mircea cit de mindru e de el…..Mircea nu i-a dat niciodata vre-un like la vre-un tablou…..interesant este ca ,anul trecut, dupa vernisajul lui Lica a aparut o poza , un close-up a semnaturii lui Lica pe un tablou. Este singura poza la care Mircea a  dat like…..interesant si semnificativ, nu credeti???  Anul acesta , de ziua implinirii a 32 de ani a lui  Mircea,Lica a a vut o incercare de ai ura ceva: ceva de felul: “ la multi ani Mircea Chitcan. Eu sunt cel mai bun prieten al tau, sa iti dea Dumnezeu sanatate” ( cam asa ceva) Ce fel de mesaj e asta pentru unicul tau fiu, pe care nu l-ai vazut de un an si jumatate??? Suna  a brain washing pentru mine" eu sunt cel mai bun prieten al tau"  ….serios??? atit??? Ma asteptam la : Mirciulica, te iubesc si imi este dor de tine, te iubesc si sunt mindru ca am un baiat atit de frumos, sensibil si special ca tine….etc, etc, doar, nu e el artist in ale cuvintelor??? Ce sa zic: cam sarac in vorbe cind nu pica euroi!!!!!

Lucrez cu copii de mai bine de 30 ani si  a trebuit sa fac si anumite cursuri de psihologie, ca sa pot sa-mi profesez meseria si pentru a intelege cum lucreaza mintea lor, a copiilor…..nu doar odata  mi-a fost  sa aflu si sa raportez la organele competente ca  unii copii  erau abuzati atit fizic dar si emotional de cineva apropiat…..experienta mea e si mai mare cind vine vorba de fetite intre 6 si 14 ani…..adica virsta la care este fica cea mica a Cristinei Cioca si la care era fica cea mare cind Cristina a divortat de tatal lor, si cind fica  a ales sa stea cu tatal ei…

O descoperire mi s-a parut foarte interesanta: fica cea mica, avea demult postate pe facebook, citeva poze de la un concert cu Sofia Vicoveanca: ea cu mama si Sofia…, ea cu mama ei, Lica si Sofia… si parca si ea cu Sofia….la scurt timp dupa ce tatal fetitei a cerut in instanta schimbarea domiciliului minorei, poza cu ei patru ( adica ea, Cristina, Lica si Sofia ) a disparut…..ca apoi sa afle Mioara chiar de la Lica, ca au fost niste “divergente” si fata s-a mutat cu taica-su….asta e Lica!!!! Chiar si ca tata, theoretic il iubeste pe Mircea, pina cind trebuie sa faca vre-un sacrificiu pentru el….de fapt nu cred ca e in stare de sacrificiu pentru nimeni…..Lica , a stiut sa ii  ceara lui Mircea bani si sa il faca sa-si vinda masina ca sa-i plateasca datoriile tatalui (in una din conversatiile inregistrate si postate pe blog, se poate auzi dezamagirea in vocea lui Mircea cind vorbeste despre Lica)… Lica a stiu  sa ii spuna ca nu are bani sa-si tina  fiul in facultate…

Eu, in schimb am ajuns fara nici un dolar, intr-o tara straina si sotul meu, a ajuns aici cu un am si 4 luni inaintea mea,  cu doar 43 de dolari, am muncit si 3 sevicii  ( de la paznic de noapte la un hotel, la femeie de sevici, pe linga serviciul din timpul zilei si pina sa avem afacerea noastra) si am platit in jur de 500 000 de dolari in educatia fetelor, in total 4 facultati si un doctorat….

Oricit as fi fost  de dispusa sa imi iau viata de la inceput cu Lica, nu am fost niciodata dispusa sa imi pun ficele pe locul doi….si Lica  a simtit, a stiut asta. Odata, intr-o discutie, i-am spus de problemele mele din casnicie si a incercat sa-mi zica ca ar trebui sa ascund ca vorbim…..i-am spus ca  eu nu sunt asa ( nu aveam de unde sa stiu ca el si-a trait toata viata in minciuna) Iata m-ai  jos e-mailul pe care i l-am scris atunci:

Me  

To Popa Liky

May 28, 2010

 

Lica, dragul meu,

 

Imi pare tare rau de mai devreme...... sunt multe lucruri pe care nu le stii in detaliu si asta pentru ca am hotarit asta.  Traiesc pentru ce va fi intre noi si atit, iau viata cite o zi la rind si atit. Singurul lucru pe care il mai planific este sentimentele fetelor...si atit. Nu prea pricep ce te ingrijoreaza pe tine si uneori trag concluzii pripite. Eu si Nick, am avut si vom avea o relatie bazata pe respect. Amindoi am convenit ca vom fi cit mai poloticosi cu celalalt pentru cit mai putin stress si pentru binele fetelor, poate in casnicia ta nu a fost asa si poate/ sper ca asta este motivul pentru care te ingrijorezi pentru mine. Eu si Nick am convenit ca vor fi prea multe evenimente ale fetelor la care amindoi va trebui sa participam ( zile de nastere, graduatii, casatorii, nasterea nepotilor etc) si e nevoie de tact si respect. Daca o facem de la inceput va fi mult mai usor mai tirziu. Viata merge inainte si fiecare trebuie sa-si gaseasca fericirea in felul lui, dar nu cred ca trebuie sa facem viata amara celui care a fost inainte. Negindul pe Nick,  e ca si cum mi-as nega jumatate din viata si asta ar fi urit. Eu nu stiu ce vrei tu de la viata, dar acceptind incatusarea unei casatorii care nu mai e bazata pe iubire e o pedeapsa pe care nimeni nu cred ca o merita. Tu faci ce e bine pentru tine si eu ce cred ca e bine pentru mine. Pentru moment, noi doi ne iubim si sentimentul e atit de puternic ca vreau sa explore ce simt.....mai departe de cele citeva saptamini...nici tu, nici eu nu stim ce va fi sau ce dorim. Eu voi lasa soarta si bunul dumnezeu sa decida si ce va fi, va fi. Iubirea dintre noi nu a murit atitea ani, si nu va muri nici dupa aceasta intilnire.....iubirea noastra nu moare....si ca orice diamant ...e puternica, mai puternica cu anii....

Te sarut iubitule si vorbim miine.

 

Iata si raspunsul lui….cit de subtil mi-a spus ca el nu vrea sa vorbeasca de probleme din casnicie, pentru ca relatiile lui amoroase erau doar temporare….

Popa Liky  

To Me

May 29, 2010

iubita mea , te intrebi de ce sunt eu ingrijorat de ce ti se intampla tie in familie...pntru ca in situatii de acestea la noi balcanicii se lasa cu cearta, cu amenintari si cu un mare consum psihic , atat de mare ca nu ar mai ramane nimic din iubirea noastra...cand platesti prea scump o despartire , te intrebi daca poti duce pana la sfarsit...acestea erau temerile mele, dar mi-ai explicat ca in cazul tau situatia este cu totul alta..si m-ai linistit ..nu as fi suportat sa-i faci rau lui nick, si nici fetelor,doar pentru ca nu-l mai iubesti...acum ca sunteti la o intelegere de-a pastra aparentele si comunicarea pentru fete este foarte bine ...mi s-a parut cea mai coerenta explicatie din acest ultim mesaj si-ti multumesc ca mi-ai oferit-o...noi ne vom trai destinul dupa vointa noastra pana ce lucrurile se vor aseza si vom gasi calea cea adevarata...sa fii binecuvantata !..si te tot iubesc ! te sarut iubito, toata ... si as vrea sa vorbim cat mai putin despre ce nu ne place , sa comunicam o perioada de timp numai despre noi doi... doinita si lica , acestea sunt personajele..sa multumim lui dumnezeu ca putem sa le pronuntam impreuna ..sa-ti fie viata soare !

 

 

Mai mult, i-am cerut sa inteleaga ca, eu ii cer acelasi respect fatza de Mioara, si ca atunci cind intri intr-o relatie si  ai copii, ei raman prioritatea noastra numarul 1 ….i-am mai spus, ca nu voi reactiona niciodata ca mama lui Mircea si nici el nu va putea lua decizii ca tatal fetelor, dar ca fiecare din noi, va ajuta copiii celuilalt din postura de prieten al lor…. I-am mai spus ca daca Mircea si-ar dori sa se mute in Canada cu noi, voi face tot posibilul sa il ajut…..Ca sa isi ascunda relatia amoroasa cu Cristina, la venirea Mioarei in tara, anul  trecut in martie, primul lucru pe care i l-a spus Mioarei la nici o ora dupa ce a intrat in casa, a fost  ca eu, am facut o fixatie pentru el si ca vreau sa-l iau pe Mircea de linga ea si sa-l duc in Canada J J  Unde dai si unde crapa in mintea lui bolnava!!!!

Lica stia din copilarie cit de importanta e familia, si mai stia cit de incapatinata sunt…..a renuntat repede in a ma convinge ca el e mai important decit ficele mele. Si cu Lia , a incercat acelari lucru, dar nici cu ea nu a avut sanse…..in schimb, Cristina, e mai naiva, sau, poate, copiii nu inseamna prea mult pentru ea, sau , mai bine zis, nu mai mult decit barbatul de linga ea….

Daca eu as fi vrut sa il despart de Cristina, ar fi  ascult-o  pe Lia….ea sugera, sa nu ii spun nimic Cristinei de ce mi-a facut Lica….Lica timp de 3 luni era si cu ea si cu Lia….Lia era convinsa ca Lica s-ar mai fi intilnit cu ea  si odata si odata Cristina ar fi aflat ca e trisata…..eu, in schimb ,aflasem ca Lica pusese ochii pe apartamentul ei, stiam ca, si mie si Liei ne tot spusese cit de mult isi doreste el o casuta la tara…o casuta cu soba veche cu lemne cu un studiou cu geamuri spre gradina….si nu voiam ca femeia asta divortata sa piarda apartamentul, adica mostenirea fetelor fara ca ea sa stie in ce se baga…..asta  a fost motivul meu pentru care am contactat-o initial pe Cristina….dar, nu am experienta lui Lica in spalare de creier…..sau poate ea considera ca un barbat ca el merita sacrificiul si toate pierderile suferite….

Inca o observatie: de anul trecut cind Lica ( cu ajutorul Cristinei, caci e stiut ca atunci cind da de greu se ascunde in spatele unei fuste) m-a balacarit pe facebook, Lica incearca cu disperare sa apara un om de onoare, pilon al societatii Onestene: presedinte al Uniunii Artistilor Plastici, filiala Onesti, vernisaj ( primul dupa vreo 10 ani!!!) picturi pe la Roma, concerte la diferite evenimente si restaurante, acum cinta de Mos Nicolae si se lauda cu un alt vernisaj si cica apoi in Italia ( ca anul trecut la Roma, a vindut prin piata!!!, nu a fost vernisaj acolo) si eu sunt foarte multumita…in sfirsit munceste naica, nu abureste si nu fura de la femei!!!! Si apoi, cu cit e el mai persoana publica si mai importanta, cu atit imi va fi mai usor ca povestea asta sa ajunga la “La Maruta” sau “Acces direct” …asa ca voi continua sa-mi spun parerile aici si astept pina va devein  mai faimos!!!

joi, 28 noiembrie 2013

Lica Chitcan-falsele identitati 2


In postarea anterioara am redat un pasaj din discutia mea cu Lica Chitcan imediat dupa ce am realizat ca m-a tepuit de bani….nu, nu am avut nici o dovada la acel moment, dar aveam un sentiment puternic, o intuitie pe care m-am bazat la acel timp. Redau mai jos un alt pasaj:

doinamoscu: sa nu uiti de bani

ccostaceov: dar de amenintari si santaje stiu parin tii celor de la sala ta ?

doinamoscu: dar e ok, am facturile si cel de la card

ccostaceov: deja am uitat de bani..despre ce bani este vorba ?

doinamoscu: chiar esti fraier daca crezi ca-i intereseaza pe cei de la sala

ccostaceov: sa vedem..

doinamoscu: pai da

ccostaceov: cei din comunitate spun ca ii intereseaza ..

ccostaceov: glumesc nu fac nimic inca ..doar te testez..

doinamoscu: chiar nu ai nici o idee cum sa te lupti cu mine...esti pierdut din start

doinamoscu: dar uneori chiar esti dragut

doinamoscu: nu stiu cit sa rid de naivitatea ta, poate tot atit cit ai ris tu de a mea

doinamoscu: cind vine vorba de iubire

ccostaceov: stiu ca sunt pierdut , dar te voi pierde si pe tine..stii ca altadata...impreuna, totul impreuna ..

doinamoscu: si atunci si acum ne-am despartit din aceleasi motive

doinamoscu: si daca iti vine sa crezi ca tamaduitoarea mea spus ca ai fost sufletul meu pereche

doinamoscu: dar am uitat sa o intreb pereche la ce?

ccostaceov: a gresit eu nu fac rau la oameni..

doinamoscu: nu, doar mir

doinamoscu: mie

ccostaceov: ti-ai facut singura vrand totul de la mine..

doinamoscu: da, am vrut totul

doinamoscu: de ce nu mai oprit cind ai aflat asta?

doinamoscu: si ce e rau cu a vrea totul?

ccostaceov: te-am oprit si ne-am certat, de mai multe ori..

doinamoscu: cind te-am intrebat daca sunt un trofeu pe care il vrei ca nu l-ai avut atunci, mi-ai spus ca nu

doinamoscu: atunci trebuia sa-mi spui ca vrei o aventura

doinamoscu: dar tu ai mizat pe tot

doinamoscu: acum tragi consecincele

ccostaceov: le tragem impreuna doinita, sa nu crezi vei vei fi total inafara spectacolului..

doinamoscu: lica, tu nu poti sa-mi faci nimic

ccostaceov: dar voi incerca , da-mi voie sa cred ca pot..

doinamoscu: eu nu mai am un viitor, totul e pierdut

doinamoscu: le am pe fete si financiar sunt bine

doinamoscu: doar daca vrei sa ma omori

doinamoscu: si nici asta chiar nu-mi para

doinamoscu: pasa

ccostaceov: nu, nu as face niciodata asta..

doinamoscu: deci nu poti sa ma atingi

ccostaceov: asa este numai tu poti ca ai bani..

doinamoscu: cel mai mare rau mi l-ai facut deja

doinamoscu: dar e bine sa vad ca gindesti cum gindesti, asta chiar ma ajuta

ccostaceov: ma bucur sa iti fiu de ajutor..

doinamoscu: vezi tu, tot prin ce trec acum e pedeapsa mea ca te-am crezut si te-am iubit

doinamoscu: si poti sa ma pedepsesti .....merit

doinamoscu: trebuie sa fie ingrozitor sa dai raport fiului pt mirsaviile pe care le-ai facut

doinamoscu: saracu' nu avea cuvinte si ni-a spus ca nu e prima data cind are astfel de discutii cu tine

 

Dupa ce am terminat conversatia, incepusem din nou sa am indoieli, sau poate doream atit de mult ca intuitiile mele sa nu fie adevarate ca, acum nu mai stiam ce sa cred…daca, avea dreptate??? Trauma si tragedia prin care abia trecusem ma facea sa am aceste indoieli??? Daca intr-adevar m-a iubit si inca ma iubea??? Ce fel de om sunt eu sa pedepsesc un om atitea ani , sa revin in viata lui si la primul hop al vietii noastre eu fug din nou si dau bir cu fugitii???? Ce dovezi aveam ca m-ar fi tepuit??? Mi-a luat bani de pe card e adevarat, dar imi promisese ca mi-i inapoiaza…..poate nu a putut intr-o luna cum zisese, dar trecuse  doar doua luni….

Intotdeauna am crezut ca fiecare om are ceva frumos si bun in el….doar ca trebuie sa cautam. De ce nu gindeam la fel cind venea vorba de Lica??? Lica imi facuse cunostinta cu prietenii lui apropiati, vorbisem cu mama lui…..asta nu inseamna ca avea ceva serious in cap??? Cum sa isi bata joc de prima lui iubire??? Ce om insurat si-ar arata “amanta” la prieteni apropiati, care ii cunosteau sotia?? Doar cind, prietenii stiu ca relatia lui cu sotia e terminata si cind il vor fericit linga o femeie, nu??? Niciodata, nu am intuit ca e o conspiratie!!!! Si totusi nu puteam sa ma debarasez de aceasta intuitie ca Lica m-a folosit…..asta a fost si motivul pentru care, am tinut mortis sa vorbim fatza in fatza la intoarcerea mea in tara in Octombrie….credeam ca asa o sa am totul sub control, o sa stiu ce simte….din pacate, nu stiam cu cine am de-a face si a urmat inca aproape 3 saptamini de abureala si de vorbe frumoase si intimidate….

La prima vedere, bunatatea mea si dorinta de a da Cezarului ce e al Cezarului ma descrie ca pe o mare naiva. In realitate, Lica Chitcan e un expert in astfel de escrocherii si nu trebuie uitat ca nu lucreaza singur.

Pe linga maica-sa care ii este complice ( cu sau fara voia ei) mai sunt si ceilalti prieteni de aceeasi spetza. Zic de maica-sa ca e complice, pentru ca nici o alta mama nu ar intra in discutii cu o amanta, stiind ca nora munceste din greu in Italia si le trimite lunar bani, ca sa nu le lipseasca nimic ( in postarile anterioare am pus e-mailuri de lal Lica, in care imi scrie ca mama lui stie de relatia noastra)….

La acel timp , habar nu aveam ca exista o alta amanta in viata lui, ca prietenii lui o stiau si facusera cunostinta cu ea…. nu stiam ca Mioara, sotia, ii trimitea bani lunar….. nu stiam ca Lica a trait toti acesti ani de pe urma femeilor si a fost tot timpul intretinut……era doar un feeling, o intuitie care se cuibarise in capul pieptului si de care nu puteam scapa…..

Imi amintesc ca la nici 3 zile de la intilnirea noastra in Bucuresti, a tinut mortis sa ne intilnim cu un anume Nicu M care cica, lucra la televiziune si  care  locuia aproape de parcul  Izvor ( unde eu inchriasem  apartamentul) si a fost foarte insistent sa il cunosc. Nu eram pregatita sa ii cunosc prietenii, mai ales ca abia ne vazuseram noi, dupa o absenta de 33 de ani…..Am sugerat o intilnire la un restaurant, la cina….a refuzat si a insistat sa il invite la apartament. Imi amintesc ca l-am intrebat de ce e asa de insistent  sa-l cunosc pe acest individ.  Mi-a raspuns:“ Iubitica, sunt asa de fericit si el e unul din prietenii meu si vreau sa vada cine a fost prima si ultima mea iubire” J  Nicu M a venit, a stat surprinzator de putin…..parca totul era ca el sa stie exact adresa unde  eu si Lica eram cazati!!!! Mai mult, in drum spre mare, Lica a insistat din nou sa-mi  faca  cunostinta cu un alt prieten al lui Florin P, care are  vaporasul Phoenix  in Delta….Ne-am vazut, pe drum ( undeva intre Mamaia si Cap Aurora) am baut o cafea, am mincat o ciorba, dar nici asta nu a fost destul….s-a tinut dupa noi pina la hotelul la care intr-un sfirsit ne-am  hotarit sa raminem ( parca tot asa, fiindca trebuia sa stie!) Florin mi-a spus cit de fericit e Lica ca m-a reintilnit si ce bucuros e ca m-a cunoscut si cit de nefericit era Lica in in casnicie…..Am aflat mult mai tirziu ca atit Nicu M. cit si Florin P. o cunosteau pe cealalta amanta , Lia. Ba chiar, Lia si Lica  au stat la pensiunea lui Nicu M din Tirgu Ocna ….Probabil ca Lica i-a spus lui Florin ca am bani, ca Florin P. a insistat sa mergem si pe vaporasul lui si sa stam citeva zile, dar Lica mi-a spus sa-l refuz, ca el nu vrea ca eu sa dau banii  lui Florin pe vaporasul lui ( probabil aspira la acei bani chiar el!)

Aveam sa aflu de la Lia ca tot asa  facuse si cu ea…si tot asa a simtit si ea: daca un barbat ii face amantei cunostinta cu prietenii lui, inseamna ca relatia e una serioasa…..dar, in cazul lui Lica explicatia este urmatoare:  isi foloseste prietenii complici ca sa para cit mai credibil si sa poata obtine avantaje material de la femei…..dar de ce prietenii lui cad de accord sa-I fie complice? Pai, sunt doua explicatii: 1) si ei il folosesc pe Lica sa isi ascunda relatiile amoroase fatza de
de neveste, sau 2) baietii impart ce fura de la femei intre ei??? 

Si mai tirziu aveam sa aflu de la Mioara ca Lica, merge chiar si mai departe  de atit si insista sa-i faca cunostinta Mioarei cu amantele lui ( amante de care lumea ii spunea cu care  Lica era vazut) probabil in felul acesta isi ascundea amanta “la vedere”  Poate sotia sa mai aiba suspiciuni cind e vazut cu vreo femeie, atita timp cit ea  o stie si o cunoaste????

Planul era bine facut si totul ii iesea brici…atita timp cit femeile nu vorbeau intre ele si puneau povestea cap la cap J

Sa fie oare o coincidenta ca bunul lui prieten Florin P. are pe facebook toate conturile lui false??? Dovedite false si descoperite de amanta Lia, care sigur merita porecla de detective Kojak! Amindoua am descoperit si am invatat multe…..Deci, coincidenta ca Florin e prieten cu toate amantele lui Lica??? Ca ii stie toate conturile false si toate parolele??? Eu nu pred in coincidente. Asa ca:
 

 

marți, 26 noiembrie 2013

LicaChitcan si falsele identitati


Vorbeam ieri la telefon cu Mioara, fosta sotie a lui Lica Chitcan. Imi spunea,  acum, ca a trecut de trauma divortului, ii este mult mai usor sa priveasca inapoi si sa vada ce a fost, si sa-l analizeze pe Lica fara emotii si resentimente. Citind toate e-mailurile si conversatiile dintre mine si Lica , dar si ce ii scria el celelaltei amante Lia si amintindu-si cum se comporta cu ea, Mioara e convinsa ca, Lica chiar crede ca le iubeste pe toate femeile pe care le are. Adica, le iubeste simultan, caci  dupa cum stie si ea, avea intotdeauna cel putin alte doua amante pe linga ea….Mioara, crede ca pe moment , fiecare dintre femei ii satisface diferite nevoi: o iubea pe ea, pentru ca ii dadea statutul de barbat casatorit in rindul lumii si pentru el, asta era important, ma iubea pe mine ca aveam bani, o iubea pe Lia pentru ca ( asa cum spunea si Lia) conversau bine, il sprijinea la vinzari de tablouri, era tot timpul valabila pentru el, o iubeste pe Cristina pentru ca si ea cinta ca el…….  Lica ar fi perfect fericit sa le aiba pe toate, si toate sa ii ofere iubirea lor :)))) E normal o astfel de atitudine,?? sa spui aceleasi vorbe de iubire, sa scrii aceleasi mesaje la cel putin 3 femei in  acelasi timp????Cu certitudine nu pentru un  om normal….si intrebarea din roman ramine valabila: e dezechilibrat psihic, daca face asa ceva??? Sau e un sarlatan care stie sa profite, si astfel sa primeasca de la fiecare femeie exact ce vrea??? Mioara crede ca e destul de inteligent si e in stare  sa se prefaca nebun!

Eu am dubii….daca ar fi atit de intelligent, declaratiile lui nu ar fi atit de schimbatoare,de contradictorii.. adica nu se pupa….initial, cind credea ca ma va speria cu o declaratie la politie, a scris cu minutele lui in declaratia de la politie,  ca eu doar l-am angajat sa-mi conduca masina la venirea mea in tara in 2010, si nu a avut nici o relarie intima cu mine.... si ca da, el a scos banii de pe cardul meu de visa si ca, nu stie cit a scos, dar ca a fost un fel de salariu….. ( gasiti declaratia scrisa de mina lui, in postarea “Minciuna” si puteti deschide fiecare pagina scanata a declaratiei,  in alt window si puteti mari pagina pina e vizibil….e scrisul lui, semnatura lui) Apoi, si-a schimbat declaratiile si de data asta, crezind ca de rusine, voi renunta, a inceput sa scrie ca eu am vrut doar sex, o Aventura si ca am facut o fixatie cu el, desi,  fost doar o relatie pasagera de 5 zile…. Cind a vazut ca nici cu asa ceva nu ma poate face sa uit de bani, a inceput sa zica ca sunt bolnava mintala……dar peste tot uita sa mentioneze ca a fost un imprumut si nici nu aminteste ca a furat suma de 5 000 de euro…..

In schimb eu, am sustinut din totdeauna ca vreau sa recunoasca ca m-a folosit, sa imi inapoieze banii, sau voi merge mai departe, pentru ca nu e normal ce se intimpla si vreau sa fac alte femei sa invete din greselile mele. Iata o parte intr-o conversatie cu Lica din septembrie 2010:

ccostaceov: esti pe acolo ? putem vorbi un pic  ? fara amenintari ?daca da, raspunde daca nu , voi intelege ..

doinamoscu: sunt aici

ccostaceov: te simti bine ?

doinamoscu: nu incepe

ccostaceov: sunt serios, este o intrebare fireasca..

doinamoscu: ai spus ca poti fi matur

doinamoscu: stii bine ca sunt

doinamoscu: intra pe video call

ccostaceov: te-ai gandit ca totul este pentru ca intr-o seara nu te-am raspuns la telefon ? doar pentru asta ..

ccostaceov: ai pornit un razboi doar pentru ca nu am raspuns la telefon, in seara aceea am pierdut totul amandoi ..ti se pare normal ??

doinamoscu: lica, e mai mult de atit

ccostaceov: de atunci au inceput amenintarile ..

doinamoscu: te inseli

ccostaceov: mai demult ?

doinamoscu: da

ccostaceov: aha..

doinamoscu: cind mi-am dat seama ca m-ai folosit

ccostaceov: te-am folosit ca nu ti-am raspuns la telefon ?

doinamoscu: apoi ti-ai aratat adevarata fata

ccostaceov: cand ? cum ?

ccostaceov: explica ce am facut ?

doinamoscu: nu, mai revin asupra acestor lucruri

ccostaceov: ok..

doinamoscu: de fapt tu ce mai vrei acum de la mine?

ccostaceov: eu nu stiu inca ce se petrece..si doar incerc sa ma apar..

doinamoscu: sa te aperi?

doinamoscu: lica intra pe skype nu pot sa mai scriu asa....

doinamoscu: imi uit ideea

ccostaceov: mi-e teama ca nu este bine ...mai ramanem un pic aici...relaxeaza-te 





 
doinamoscu: ok
doinamoscu: iti este teama de ce?
ccostaceov: gandeste-te ca odata peste ani, ai sa intorci capul spre trecutul tau si ai sa vezi   zilele de azi , vei fi mai inteleapta si mai ingaduitoare..ai sa fii mandra ca faci rau ? ai fi putut sa privesti cu satisfactie si sa-ti spui : pe omul acela eu l-am ajutat odata , si am niste amintiri frumoase...de ce vrei sa fie altfel ? este doar o intrebare..
doinamoscu: ma lasi?
ccostaceov: ok...
doinamoscu: ai ceva concret sa-mi spui?
doinamoscu: eu as avea multe....
doinamoscu: dar nu asa
doinamoscu: intra pe skype si vorbim civilizat ....dind pe rind voie fiecaruia sa-si spuna parerea
doinamoscu: daca am terminat de conversat..spune-mi cel putin sa stiu
ccostaceov: am pierdut legatura..
ccostaceov: sunt aici..
ccostaceov: incercam sa te fac sa intelegi ca nu este tocmai in regula ce se intampla ..si vroiam sa stiu doar atat....cand si cu ce am gresit..atata doar..
doinamoscu: si intra pe skype si vorbim
ccostaceov: nu am microfonul in regula si imi ia mult timp..am mai incercat
doinamoscu: ok, vorbim cind ai sa poti nu aici si nu asa
ccostaceov: bine ..am incercat si eu..
doinamoscu: cind vei fi matur sa vezi situatia si prin ochii mei ( nu doar cum vrei tu) sunt dispusa sa negociez cu tine
doinamoscu: pina atunci ramine sa ne vedem la tribunal si pe la posturi de televiziune
ccostaceov: bine , daca asa ai hotarat sunt deacord..
ccostaceov: dar nu stiu cum sa privesc prin ochii tai..
doinamoscu: eu ii voi da imputernicire mirelei sa continue ce voi incepe eu cind vin in romania
ccostaceov: bine ..
doinamoscu: nu stii pt. ca nu vrei
ccostaceov: niciodata nu raspunzi concret..
doinamoscu: adica?
ccostaceov: ce ar trebui sa vad si nu vad ?
doinamoscu: ca te-am iubit si tu ai speculat asta....ai aruncat cu noroi in tot doar pt bani si o vacanta pe gratis
ccostaceov: cand am aruncat cu noroi ??
doinamoscu: stai sa te intreb:
ccostaceov: ce am facut totusi ?
doinamoscu: cind si in ce e-mail mi-ai spus ca nu divortezi de mioara?
doinamoscu: nu e nici unul dinaintea venirii mele
doinamoscu: daca stiai ce vreau de ce ai mai continuat?
doinamoscu: raspus: bani
doinamoscu: daca tii asa de mult la ea, de ce ai alimentat tot ce voiam eu?
doinamoscu: avocata mea spune ca nu ai nici o evidenta....
doinamoscu: si sunt dispusa sa aflu ca nu sunt singura de la care ai stors bani
ccostaceov: avocatul meu spune ca nu este nimic deplasat in a comunica cum am facuto noi
doinamoscu: atunci vom vedea cine are dreptate
ccostaceov: am inteles..
doinamoscu: eu nu am nimic de pierdut: sunt vaduva, imi permit sa trag de asta pina in pinzele albe si sa trag un semn de alarma pt multe alte femei in aceasta situatie
doinamoscu: nu este o rusine ca am iubit un barbat....doar ca s-a dovedit a fi un profitor
ccostaceov: asa este , ai dreptate
 
Atit Mioara , cit si Lia m-au avertizat ca Lica e foarte razbunator…..nu am crezut la inceput si asta pentru ca, nu  a fost niciodata deacord sa discutam fatza in fatza ( chiar si cu un mediator) pentru ca el e las si  e obisnuit sa te loveasca pe la spate. In May 2011 cind facem Campania de stringere de fonduri pentru Florinel Plantos, s-a facut destul de multa mediatizare, mai ales ca am beneficiat si de colaborarea organizatiei Onestin. Au fost interviuri la radio si articole in ziar….. cam in acea perioada am primit mesaje private de la o femeie ( cica vaduva) pe nume Cornelia Floares. La inceput chiar am crezut ca e vreo cititoare iritata ca am facut aceasta campanie intr-un stil nemai intilnit in  Romania, dar foarte popular in nord America ….i-am raspuns frumos si concret. Mesajele au continuat, si cind am inceput sa am suspiciuni in privinta ei,  si cum, ca ar fi mai mult decit o simpla diferenta de opinii, am pastrat mesajele. Cind am fost amenintata chiar si pe e-mail, am facut plingere la politie. Binenteles, nici nu exista o femeie cu acest nume la evidenta populatiei  la Onesti si ofiterul de politie, cunoscind povestea mea cu Lica, mi-a spus ca nici nu trebuie sa caut mai departe, pentru ca e el….
Va redau aici mesaje cu asa-numita Floares:
 

·          Conversation started May 25, 2011
 
https://fbstatic-a.akamaihd.net/rsrc.php/v2/y4/r/-PAXP-deijE.gif5/25, 3:59pm
                                                                                                                                    Expand
Doina Moscu
Multumesc pentru comentariu Cornelia.... Nu cred ca " a-mi reface viata" implica a fi cu un barbat..cel putin nu acum si nu asta caut....daca asta as vrea, nu cred ca am nevoie de o rubrica de matrimoniale..... dar pentru ca si tu ai trecut prin aceasta experienta, cred ca stii ce greu este sa iti gasesti din nou un rost in viata si un ideal, dupa 30 de ani de casnicie cu un barbat minunat. In numele sotului meu, m-am implicat in cazuri umanitare si voi continua sa o fac. Unii dintre noi, incearca sa dea inapoi... un fel de "pay back" pentru tot ce au primit frumos de la viata, altii ramin " angry and sour" .

·         May 26, 2011
Floares Cornelia
https://fbstatic-a.akamaihd.net/rsrc.php/v2/y4/r/-PAXP-deijE.gif5/26, 5:43am
Floares Cornelia
de fapt ce apasari ai , pentru ca este clar , nu pentru binefaceri esti inromania ?si nici sa te realizezi financiar...cum reiese din articolul acesta ..vad ca vrei sa iesi din anonimat cu orice pret in acest oras ..de ce asta ? a cersi bani de la oameni si copii chiar, nu inseamna implicare umanitara..sunt doar uimita de ce o femeie realizata totusi , face asemenea compromisuri.. faptul ca-i vorbesti de rau pe romani , im i lasa un gust "acru su furios"..ai multe frustrari draga mea si nu ti le poti ascunde pentru niste ochi mai vigilenti..succes totusi !

·         May 26, 2011
 
https://fbstatic-a.akamaihd.net/rsrc.php/v2/y4/r/-PAXP-deijE.gif5/26, 9:56am
Doina Moscu
Multumesc pentru urari....Tu in ce implicari umanitare esti??? As vrea sa invat mai multe din exemplele tale. Poate faci tu o donatie considerabila pentru orice caz umanitar ( poate chiar ai facut-o, felicitari) Nu am vorbit de rau pe romani si nu as putea face asta niciodata, pentru ca sunt ramanca!!!! Dar se pare ca te simti putin intimidata si nu inteleg de ce???? dar, daca a avea succes in ce mi-am propus inseamna si a intilni persoane ca tine, ma simt onorata si mai ambitioasa sa fac ce cred ca este bine......Si daca tot ce stii despre implicarea mea in cazuri umanitare este ce numesti tu cersit, tinem legatura , mai ai de aflat multe....si sunt multi care inteleg ce fac si chiar apreciaza. Atita timp cit imi ating scopul, eu sunt multumita, nu vreau sa schimb nici o mentalitate sau fel de gindire, chiar daca nu il inbratisez. O zi buna si succes in activitatile tale umanitare!!!!!

·         May 29, 2011
 
https://fbstatic-a.akamaihd.net/rsrc.php/v2/y4/r/-PAXP-deijE.gif5/29, 1:08pm
Doina Moscu
Am recitit articolul din ziar si reascultat interviurile de la radio si nu am gasit unde i-am vorbit rau pe romani...la ce romani te referi??? Si nu vad nimic rau in a fi intr-o campanie de afirmare, mai onorabil decit daca as fi intr-o campanie de defaimare doar pentru ca mi se cere. Eu va urez succes si nu va puteti ascunde pentru niste ochi vigilenti. Va doresc succes!!!!!

·         October 16, 2011
Floares Cornelia
https://fbstatic-a.akamaihd.net/rsrc.php/v2/y4/r/-PAXP-deijE.gif10/16, 4:58am
Floares Cornelia
bine ai revenit pe plaiurile noastre ! sper sa ne vedem curand , de data asta nu ne mai scapi , suntem cu ochii pe tine...greseste si fa puscarie nimfomano..
p.s Feministele din Onesti urasc curvele bolnave si ucigase de soti !vei plati..
 
https://fbstatic-a.akamaihd.net/rsrc.php/v2/y4/r/-PAXP-deijE.gif10/16, 7:42am
Doina Moscu
Ma doare in cot de feministele din Onesti.....vorbe-n vint....

·         October 16, 2011
 
https://fbstatic-a.akamaihd.net/rsrc.php/v2/y4/r/-PAXP-deijE.gif10/16, 4:58pm
Doina Moscu
si inca ceva: m-ai vazut, te-am vazut si am vorbit la telefon, esti dus cu capul.....
 
Amenintarile au continuat pe e-mail:
From: Floares Cornelia <corneliafloares@yahoo.ro>
To: "doinamoscu@yahoo.com" <doinamoscu@yahoo.com>
Sent: Thursday, June 9, 2011 2:44:39 AM
Subject: mesaj
 
Draga mea Doina, am facut ceva investigatii si am aflat multe lucruri interesante. Acum stiu exact pentru ce ai venit tu in Romania, la Onesti . Sunt presedinta unei societati de femei care tinem la limita discretiei activitatea aceasta ,si suntem interesate de binele celor din obstea noastra.Stim ca dupa ce ti-ai ucis sotul, facandu-l sa afle ca esti cu un amant in Romania, incerci sa mai faci o victima. Asta doar pentru ca nu esti iubita.Stim ca l-ai amenintat, santajat , hartuit,injurat, avem martori care te-au vazut zgariind si masina. Nu vreau sa continui prea mult.Pentru toate acestea vom pregati arestarea ta, sau internarea intr-un spital de boli mintale. Am cunoscut in investigatiile noastre foste colege de liceu de ale tale,care ne-au spus lucruri alarmante despre atitudinea ta, inca da cand erati colege.Va fi un proces destul de limpede care va face evidente toate actiunile tale.Sunt destui martori si dovezi . Intereseaza-te la politia din Onesti, sunt deja doua plangeri penale.S-ar putea ca urmatoarea victima sa fii chiar tu, propria ta victima.
 
Asta e Lica Chitcan….dar stati linistiti, au mai fost si alte conturi false…..apoi mi-a furat identitatea, pozele, datele personale si a facut un cont de facebook identic cu al meu….doar ca la pozele mele a adaugat si comentarii care m-ar fi descris ca pe o femeie usoara, dornica sa gasesca un barbat…. Cu ajutorul ficei mele ( eu fiind la acea data in Romania) contul a fost anulat in mai putin de 48 de ore.
Acum, as putea sa cred ca cel care vine cu idei, cu astfel de conturi false, e Lica Chitcan sau concubina Cristina Cioca. Lica, intr-o discutie cu Lia ( in perioada cind era si cu Lia si cu Cristina) i-a jurat Liei ca nu are nimic intim cu Cristina , ca e deprimata, pe medicamente, si ca nu s-ar incurca cu o femeie ca ea……ca e foarte geloasa si cind fostul iubit statea prea mult pe net, si-a facut un cont fals de facebook si si-a ademenit propriul amant si l-a convins sa se intilneasca cu ea ( sub nume fals) parca la Slanic….cind amantul a fost deacord, ea s-a dus acolo cu propria ei fica ( care abia daca era la virsta majoratului) ca sa- i dovedeasca amantului ca stie ca o triseaza…..deci ideea de conturi false vine de la amindoi….cred ca asta e preocuparea lor majora din timpul zilei……mai sunt multe de spus dar intr-o alta postare….. adevarata Doina Moscu, se retrage pentru un Jacuzzi sub fulgi de nea....